ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Αρβανιτόπουλος: Άμεσα ο ακαδημαϊκός χάρτης

Αρβανιτόπουλος: Άμεσα ο ακαδημαϊκός χάρτης

Written By Greekznews 1 on Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012 | 14:50

Το επόμενο χρονικό διάστημα, θα οριστικοποιηθούν και θα καταγραφούν τα κριτήρια, ακαδημαϊκά, επιστημονικά, αναπτυξιακά, περιφερειακά και άλλα... στα οποία θα πρέπει να βασιστεί ο εξορθολογισμός του ακαδημαϊκού χάρτη, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που παρουσίασε, μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Όπως είπε ο υπουργός η διαδικασία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Μέσα στο Νοέμβριο θα ξεκινήσει ο διάλογος με τη συμμετοχή της ακαδημαϊκής κοινότητας και των εμπλεκομένων φορέων με στόχο να ληφθούν αποφάσεις μέσα στο Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Παιδείας «ο ακαδημαϊκός χάρτης όπως υφίσταται σήμερα είναι αποτέλεσμα στρεβλώσεων 20ετίας και ενός μοντέλου που δεν λογοδοτούσε ούτε σε επιστημονικά αλλά ούτε και σε ορθολογικά κριτήρια».

Ο Κ. Αρβανιτόπουλος -που χαρακτήρισε απόρροια του πελατειακού συστήματος την πανσπερμία γνωστικών αντικειμένων και τμημάτων που δεν συνάδουν με τις αναπτυξιακές ανάγκες ενός σύγχρονου μοντέλου- σημείωσε ότι το πρωτεύον δεν είναι ο εξορθολογισμός με οικονομικίστικα κριτήρια, αλλά η δημιουργία ανταγωνιστικών τμημάτων και η ανάδειξη των θυλάκων αριστείας.

«Τα κριτήρια και οι μεταβλητές θα είναι πάρα πολλές για να προχωρήσει ένας εποικοδομητικός διάλογος και για να προχωρήσουν οι αναγκαίες αλλαγές. Όχι όμως κριτήρια διατήρησης τμημάτων για να συντηρήσουμε κάποια μπαρ ή επιχειρήσεις, αλλά κριτήρια για να συνδέσουμε τα γνωστικά αντικείμενα με τον παραγωγικό ιστό", επισήμανε ο υπουργός παρατηρώντας ότι «έχουμε δημιουργήσει μια πανσπερμία γνωστικών αντικειμένων που οδηγούν με μαθητική ακρίβεια τους φοιτητές στην ανεργία».
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger