ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Πιθανή η εσχάτη των ποινών για Σαλαφιστές κρατούμενους στη Τυνησία

Πιθανή η εσχάτη των ποινών για Σαλαφιστές κρατούμενους στη Τυνησία

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 | 08:20

Αντιμέτωποι με τη θανατική ποινή είναι πολύ πιθανό να βρεθούν ορισμένοι από τους 87 διαδηλωτές, που κρατούνται από τις Αρχές...
ύστερα από την επίθεση στην πρεσβεία των Η.Π.Α. και τη λεηλασία στο αμερικανικό σχολείο στα μέσα του Σεπτεμβρίου στην πρωτεύουσα της Τυνησίας, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου τους «το άρθρο 74 του Ποινικού Κώδικα προβλέπει ότι τα μέλη ή οι ηγέτες συμμοριών που επιχειρούν να ληστέψουν κρατική, ιδιωτική, κινητή ή ακίνητη περιουσία, ή να την καταστρέψουν, ή επιτίθενται στα Σώματα Ασφαλείας που είναι υπεύθυνα για την προστασία τους, τιμωρούνται με θάνατο».

Στην πλειοψηφία τους, οι κρατούμενοι μετά την επίθεση που έγινε στις 14 Σεπτεμβρίου στην Τύνιδα είναι Σαλαφιστές και οπαδοί του Ιερού Πολέμου (Τζιχάντ). Εκείνη την ημέρα, 49 άνθρωποι τραυματίστηκαν στη διάρκεια των βίαιων διαδηλώσεων.

Ο πρόεδρος της Τυνησίας είχε αναφέρει πρόσφατα σε Μ.Μ.Ε. της Σαουδικής Αραβίας πως «εντός της χώρας δρουν 3.000 επικίνδυνοι για τη δημόσια Ασφάλεια Σαλαφιστές, όμως οι Αρχές και τούς γνωρίζουν και είναι απολύτως ενήμεροι για την κινήσεις τους».
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger