ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Εκστρατεία Βενιζέλου σε Ευρώπη - ΗΠΑ μετά το στικάκι

Εκστρατεία Βενιζέλου σε Ευρώπη - ΗΠΑ μετά το στικάκι

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012 | 18:50




Να ανακτήσει το ηγετικό του προφίλ θα επιχειρήσει εντός των επομένων εβδομάδων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς αυτό επλήγη σφόδρα από τους πρόσφατους χειρισμούς της υπόθεσης με τη λίστα που περιέχει 1.991 ονόματα Ελλήνων που είχαν καταθέσεις σε ελβετική τράπεζα.

Αλλωστε η περιδίνηση είχε ξεκινήσει με τα ποσοστά που είχε πάρει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και του Ιουνίου.

Για τον λόγο αυτό, ο επικεφαλής του Κινήματος σχεδιάζει, μεταξύ άλλων, να πραγματοποιήσει μια σειρά από ταξίδια στο εξωτερικό, ώστε να δει από κοντά τους ξένους ηγέτες, να τους αποσπάσει κάποιες καλές κουβέντες, «αλλά και να τους ζητήσει να βάλουν πλάτη στην Ελλάδα, προκειμένου να ξεπεράσει με τις μικρότερες δυνατές απώλειες τη δημοσιονομική κρίση», όπως λένε πηγές προσκείμενες στην Ιπποκράτους.

Η περιοδεία Βενιζέλου στο εξωτερικό θα έχει αρκετούς σταθμούς και αναμένεται να διαρκέσει περίπου δύο μήνες! Ηδη μετέβη προ ημερών στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ομοϊδεάτες ηγέτες για την κατάσταση στην ελληνική οικονομία και το μέλλον των σοσιαλιστικών κομμάτων.

Επόμενος σταθμός στην περιοδεία που ξεκινά αναμένεται να είναι η Γερμανία. Ο κ. Βενιζέλος θα ζητήσει να δει μια σειρά από ηγέτες της χώρας (είναι δύσκολο σε αυτούς να συγκαταλέγεται και η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, εκτός αν βρεθεί ο κατάλληλος χρόνος), ενώ θα περάσει και από τη Φρανκφούρτη, με στόχο να δει τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που εδρεύουν στην εν λόγω πόλη.

Βάσει του ισχύοντος προγραμματισμού, ο κ. Βενιζέλος ακολούθως θα πάει στη Γαλλία. Οι σχέσεις του με τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ είναι άλλωστε άριστες. Αρκεί να θυμίσουμε ότι ο πρώτος πολίτης της Γαλλίας είχε δεχθεί να τον συναντήσει ακόμη και μεσούσης της προεκλογικής περιόδου του περασμένου Ιουνίου.

Αμέσως μετά σειρά θα έχουν η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία. Και οι τρεις αυτές χώρες αντιμετωπίζουν μεγάλα δημοσιονομικά προβλήματα, οπότε στα σχέδια του κ. Βενιζέλου είναι να ζητήσει να υπάρξει μια κοινή αντιμετώπιση των δυσκολιών, απ’ όλους μαζί. Αφού δει τους Ευρωπαίους ηγέτες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει να μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Σε 31 ημέρες στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού θα στηθούν οι κάλπες για την ανάδειξη του 45ου προέδρου της υπερδύναμης των ΗΠΑ, οπότε ο κ. Βενιζέλος θα περιμένει πρώτα να αναδειχθεί η νέα κυβέρνηση και μετά θα μεταβεί, ώστε να δει μια σειρά υπουργών, αλλά και γερουσιαστές και ομογενείς.

Στάση πάντως αναμένεται να κάνει και στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον. Αλλωστε είχε μεταβεί εκεί και παλαιότερα, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών, οπότε το περιβάλλον τού είναι γνώριμο. Το ζήτημα θα είναι αν και κατά πόσο θα είναι και φιλικό...
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger