ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας συζήτησαν ΠΝΟ και ΣΕΕΝ

Για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας συζήτησαν ΠΝΟ και ΣΕΕΝ

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012 | 05:40



Τα προβλήματα των ακτοπλοϊκών εταιρειών αλλά και της ναυτεργασίας, συζητήθηκαν στη σημερινή συνάντηση του προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) Μιχάλη Σακέλη, με τον γγ της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) Γιάννη Χαλά και μέλη της Συνομοσπονδίας των ναυτεργατών.

Η συνάντηση των δύο πλευρών έγινε σε θετικό κλίμα και είναι η πρώτη μετά την ανάληψη της προεδρίας του ΣΕΕΝ από τον κ. Σακέλη.

Η ΠΝΟ έθεσε θέμα υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας για τα πλοία της Αδριατικής, που είναι η ίδια από το 2010, αλλά και των εσωτερικών γραμμών του Αιγαίου που είναι του 2011.

Επίσης, τέθηκε το θέμα των ατομικών συμβάσεων εργασίας που επιθυμούν κάποιες εταιρείες για τα πληρώματά τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΕΕΝ για το θέμα των ατομικών συμβάσεων υποστηρίζει, ότι έχουν την ίδια ισχύ με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αλλά, έγιναν προκειμένου να μπορούν κάποιες εταιρείες να δώσουν υπερωριακά bonus στα πληρώματα, τα οποία, όμως, σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν μειωθεί.

Ωστόσο, για το θέμα των ατομικών συμβάσεων εργασίας η ΠΝΟ αντιδρά και ζητά εφαρμογή της υπάρχουσας συλλογικής σύμβασης εργασίας και παράλληλα ζητά την υπογραφή νέας, με αυξήσεις.

Σημειώνεται, πάντως, ότι κάποιες εταιρείες δεν έχουν εφαρμόσει ακόμα τις αυξήσεις από τις προηγούμενες συμβάσεις και οφείλουν χρήματα στα πληρώματα.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger