ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Έρχεται η Μέρκελ ... και φέρνει τα πάνω - κάτω στην Αθήνα

Έρχεται η Μέρκελ ... και φέρνει τα πάνω - κάτω στην Αθήνα

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012 | 23:10




Έρχεται η Μέρκελ στην Αθήνα και έρχονται τα πάνω- κάτω…7000 αστυνομικοί στο πόδι, σχέδιο αποκοπής διαδηλωτών από το Σύνταγμα, πλάνο 24ωρου ελέγχου με επιστράτευση ελικοπτέρων.
Μάλιστα, τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας τίθενται σε εφαρμογή από σήμερα.

Κλείνουν οι σταθμοί σε Σύνταγμα-Ευαγγελισμό στις 15.00

Γι αυτό ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… Από τις 3 το μεσημέρι και ενόψει του απογευματινού συλλαλητηρίου θα μείνουν κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και τον Ευαγγελισμό προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια. Όπως ανακοινώθηκε, οι συγκεκριμένοι σταθμοί θα δοθούν και πάλι προς χρήση στο επιβατικό κοινό μετά την ολοκλήρωση των συγκεντρώσεων και ύστερα από νέα εντολή της αστυνομίας.

Δρακόντεια Μέτρα αλά… Κλίντον

Με το που πατήσει το πόδι της στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ στις 12 το μεσημέρι το κέντρο μετατρέπεται σε φρούριο και σταματάει η κυκλοφορία σε όλο το κέντρο της Αθήνας. Σημειώνεται ότι τα μέτρα ασφαλείας που θα παρθούν με την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου θα θυμίσουν πολύ τις ημέρες του 1999, όταν στη χώρα μας είχε έρθει ο τότε πλανητάρχης, Μπίλ Κλίντον.

Το σχέδιο ασφάλειας που έχουν εκπονήσει οι επιτελείς της ΕΛΑΣ έχει χωριστεί σε δύο τμήματα: σε αυτό που αφορά την άφιξη, τις συναντήσεις και την αναχώρηση της καγκελαρίου και σε αυτό που σχετίζεται με την τήρηση της τάξης κατά τις διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί.

Όπως σας γράψαμε από το star.gr, η Μέρκελ, μετά την άφιξη της στο Ελευθέριος Βενιζέλος, θα κινηθεί με αυτοκινητοπομπή μέσω της Αττικής Οδού και της Περιφερειακής Υμηττού, προκειμένου να φτάσει στο Προεδρικό Μέγαρο, με αποτέλεσμα για ένα διάστημα, να δημιουργηθούν κυκλοφοριακά προβλήματα στον αυτοκινητόδρομο.

H γερμανίδα καγκελάριος θα παραμείνει στην Αθήνα για περίπου έξι ώρες ενώ το πρόγραμμά της δεν είναι ιδιαίτερα φορτωμένο.

Στο Σύνταγμα, εκτός από την ισχυρή παρουσία διμοιριών των ΜΑΤ σε καίρια σημεία και σε διασταυρώσεις, έχει αποφασιστεί η τοποθέτηση του μεταλλικού φράχτη, ενώ θα τοποθετηθούν και τα γνωστά μεταλλικά κιγκλιδώματα στο πλακόστρωτο που οδηγεί στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Σε ετοιμότητα θα βρίσκονται τα τέσσερα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν δυνατότητα εκτόξευσης νερού και αστυνομικοί των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ.

Το επιχειρησιακό κέντρο που θα παρακολουθεί ό,τι αφορά την ασφάλεια της καγκελαρίου έχει στηθεί στην Κατεχάκη, στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Από εκεί θα συντονίζονται όλες οι ενέργειες των αστυνομικών και ανάλογα τις συνθήκες που θα επικρατούν, θα δίδονται οι εντολές για την εφαρμογή του σχεδίου ασφαλείας που έχει εκπονηθεί.

Επί ποδός 7.000 αστυνομικοί

Επί ποδός για την γερμανική επίσκεψη, βρίσκονται 7.000 αστυνομικοί, ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ θα βρίσκονται παραταγμένες κοντά στη Βουλή, στο Προεδρικό Μέγαρο, και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αυξημένα μέτρα στους «γερμανικούς στόχους»

Αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας και στους «γερμανικούς στόχους». Η γερμανική πρεσβεία, το ινστιτούτο Γκαίτε, αλλά και γραφεία όπως και αντιπροσωπείες σημαντικών γερμανικών εταιριών θα βρίσκονται υπό αυξημένη επιτήρηση.

Πλάνο 24ωρου ελέγχου με επιστράτευση ελικοπτέρων


Μέχρι και ελεύθεροι σκοπευτές έχουν επιστρατευτεί, όπως επίσης και άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού, που θα ακροβολιστούν στα σημεία όπου θα κινηθεί η γερμανίδα καγκελάριος.
Τέλος, ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ θα πετούν παρέχοντας συνεχώς πληροφορίες στις επίγειες αστυνομικές δυνάμεις, ενώ η αστυνομία αναμένεται ν΄ακολουθήσει την πρακτική των προληπτικών προσαγωγών.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger