ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » , » Ζαγοράκης - Βρύζας: Καρδιακοί φίλοι που έγιναν ξένοι

Ζαγοράκης - Βρύζας: Καρδιακοί φίλοι που έγιναν ξένοι

Written By Ανώνυμος on Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012 | 19:00




Χρονικό ενός προαναγγελθέντος χωρισμού θυμίζει ο σοβαρός κλονισμός στις σχέσεις του Θοδωρή Ζαγοράκη και του Ζήση Βρύζα, οι οποίοι από φίλοι καρδιακοί έχουν βρεθεί πλέον στο σημείο να μη μιλιούνται και να μη θέλει ο ένας να δει τον άλλον.

Μια πολύ δυνατή σχέση που «βαστάει» από τα χρόνια της δεκαετίας του ’90, όταν και οι δύο ήταν ακόμη ποδοσφαιριστές, έφθασε στο τέλος της και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο. Η αφορμή δόθηκε έπειτα από τη δίωξη για κακουργηματικές πράξεις που ασκήθηκε στον Θοδωρή Ζαγοράκη για σπατάλη στα ταμεία της ΠΑΕ, με την πλευρά του πρώην προέδρου να κατηγορεί τον νυν ότι δεν τον κάλυψε και δεν του πρόσφερε σανίδα σωτηρίας.

Ποιος από τους δύο έχει δίκιο; Ο χρόνος θα το δείξει. Σημασία έχει οι δυο τους δεν έχουν πλέον καμία σχέση. Το παραδέχθηκε άλλωστε ο Βρύζας πριν από λίγο καιρό λέγοντας ότι «με τον Θοδωρή δεν μιλάμε…». Κάποτε, θα γινόταν και αυτό. Αλλωστε, είχαν τόσα προηγηθεί όλα αυτά τα χρόνια που αργά ή γρήγορα η φιλία τους θα κατέρρεε. Ποιος να σηκώσει το τηλέφωνο να πάρει ποιον και ποιος να πει στον άλλον. Το γυαλί που ράγισε δεν μπορεί να ξανακολλήσει.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ

Ο Ζήσης Βρύζας επέστρεψε στον ΠΑΟΚ το 2007, όταν ο Θοδωρής Ζαγοράκης ως πρόεδρος του «Δικεφάλου του Βορρά» αποφάσισε να τον τιμήσει για την προσφορά του στην ομάδα και τον κάλεσε να κρεμάσει τα παπούτσια του στην Τούμπα. Το γαϊτανάκι ξεκίνησε από τη στιγμή που ο Βρύζας σταμάτησε το ποδόσφαιρο και αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτό από άλλο πόστο.

Ετσι, τον Ιανουάριο του 2008 ο Βρύζας αναλαμβάνει ρόλο τεχνικού διευθυντή με τη σύμφωνη γνώμη του Φερνάντο Σάντος, τότε προπονητή της ομάδας, ενώ τον Οκτώβριο του 2009 έγινε πρόεδρος μετά την παραίτηση του Ζαγοράκη. Η φράση που είχε σημαδέψει τότε τον Βρύζα ήταν πως «για μένα θεωρώ πολυτέλεια να μην έχει ο ΠΑΟΚ κοντά του έναν άνθρωπο όπως είναι ο Ζαγοράκης».

Οταν ο «Τεό» επέστρεψε στην προεδρία του ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο του 2010, ο Βρύζας δεν είχε κανένα πρόβλημα να γίνει αντιπρόεδρος. Τότε δημιουργήθηκαν τα πρώτα σύννεφα μεταξύ τους, αναγκάζοντας τον Βρύζα να δηλώσει ότι «υπάρχουν στιγμές διαφωνιών, αλλά αυτό δεν θα μου επιστρέψει ποτέ να βάλω προσωπικούς στόχους πάνω από το συμφέρον της ομάδας».

ΞΑΦΝΙΚΟ «ΑΔΕΙΑΣΜΑ»

Τον Ιούνιο του 2010 ο Ζαγοράκης «αδειάζει» τον Βρύζα, όταν παίρνει προπονητή τον Παύλο Δερμιτζάκη αντί του Ιταλού Μπερέτα, και δύο μήνες μετά ο Βρύζας, που εν τω μεταξύ ήταν τεχνικός διευθυντής, παραιτείται.

Οι πρώτοι κραδασμοί είχαν αρχίσει να γίνονται αισθητοί προς κάθε κατεύθυνση, αλλά ο χρόνος κυλούσε σε βάρος τους. Δυστυχώς και για τους δύο, δεν υπήρχε στον πάγκο ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος λειτουργούσε ενωτικά και έσβηνε γρήγορα κάθε φωτιά που πήγαινε να ανάψει. Τη μια φορά ο Ζαγοράκης έφευγε και ξαναγύριζε, την άλλη ο Βρύζας γινόταν από τεχνικός διευθυντής πρόεδρος και από πρόεδρος αντιπρόεδρος και υπεύθυνος του αγωνιστικού τμήματος.

«ΜΠΗΧΤΗ» ΓΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Τον περασμένο Ιανουάριο όμως, οι όροι αντιστράφηκαν. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης παραιτείται από τον προεδρικό θώκο και ο Βρύζας, που εν τω μεταξύ είχε επιστρέψει, τον αντικαθιστά, αναλαμβάνοντας μάλιστα και το πόστο του διευθύνοντα συμβούλου, άρα, απέκτησε και το δικαίωμα υπογραφής:

«Συνεχίζουμε στη διοίκηση με πρόεδρο τον Ζήση Βρύζα και το ίδιο μότο, δηλαδή, την απόλυτη διαφάνεια, ώστε να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή ο κόσμος του ΠΑΟΚ τι συμβαίνει σε αυτήν» έλεγε η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά ήταν φανερό με τη χρήση της λέξης «διαφάνεια» ότι είχε αρχίσει να χτυπάει το καμπανάκι για κάποιους.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφερόταν ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θεωρεί τη θητεία του Ζαγοράκη «Εξαιρετικά επιτυχημένη και στέρεα βάση για τη μετέπειτα, ακόμη μεγαλύτερη εξέλιξη της ομάδας».

Το πρόσφατο πόρισμα όμως για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η εμπλοκή του Ζαγοράκη που κατηγορείται για κακοδιαχείριση και ανεξέλεγκτες χρήσεις είχε ως αποτέλεσμα η σχέση του με τον Βρύζα να σβήσει οριστικά και ο καθένας να τραβάει τώρα τον δρόμο του.

«Είμαστε αδέλφια»
Πόσες και πόσες φορές ο Θοδωρής Ζαγοράκης, έχοντας αναφερθεί στο παρελθόν στη σχέση του με τον Ζήση Βρύζα, την είχε χαρακτηρίσει αδελφική: «Με τον Ζήση είμαστε αδέλφια» έλεγε μετ’ επιτάσεως.

Αλλά και ο Βρύζας είχε υποσχεθεί στο παρελθόν ότι, «αν φύγει ο Θοδωρής από τον ΠΑΟΚ, θα φύγω κι εγώ μαζί του». Τελικά όμως δεν κράτησε τον λόγο του και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να είναι πρόεδρος του «Δικεφάλου του Βορρά», ενώ ο πρώην φίλος του αντιμετωπίζει τις γνωστές κατηγορίες.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger