ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Βρούτσης: Ανταρσία από ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ σε τροπολογία

Βρούτσης: Ανταρσία από ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ σε τροπολογία

Written By Greekznews 3 on Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012 | 18:40
Την τροπολογία που προέβλεπε κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών, υπέρ των Οργανισμών Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) και Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), που εκτιμάται ότι φθάνουν στα 240 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, απέσυρε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
Για 2η φορά η Κυβέρνηση αναγκάζεται να αποσύρει την ίδια τροπολογία, κάτω από την πίεση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ., που εξέφρασαν κάθετες ενστάσεις, με το κόμμα του Φώτη Κουβέλη να απειλεί μάλιστα να ψηφίσει «παρόν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το ποσό εισέπραττε ο ΟΑΕΔ.

Επί της τροπολογίας, είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ ενστάσεις επί της ρύθμισης είχαν εκφράσει, εκτός από την αντιπολίτευση και τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Όπως υποστήριξαν οι βουλευτές δεν μπορεί να στερηθεί ο ΟΑΕΔ το ποσό αυτό που εισέπραττε, για να καλύψει στο μεγαλύτερο μέρος του προγράμματα ανέργων.

Η τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο για την κύρωση πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την παράταση του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι. Είναι η δεύτερη φορά που η σχετική ρύθμιση έχει αποσυρθεί.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger