ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Τσίπρας για Σαμαρά: Εξαπάτησε προεκλογικά τους πολίτες

Τσίπρας για Σαμαρά: Εξαπάτησε προεκλογικά τους πολίτες

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012 | 19:00


Σημαία της αντιπολιτευτικής τακτικής έχει κάνει το νέο πακέτο επώδυνων οικονομικών μέτρων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, καθώς κρίνει ότι οι συνεχείς κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης διατηρούν σε συνοχή τις συνιστώσες του κόμματός του, ενώ κρατάνε σε υψηλά επίπεδα και τα δημοσκοπικά ποσοστά.

Για τον λόγο αυτό έκρινε χθες σκόπιμο να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, κατηγορώντας τον για «προεκλογική εξαπάτηση των πολιτών», καθώς αθέτησε όλα όσα έλεγε πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι δύσκολα θα παρευρεθεί ο κ. Σαμαράς στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης το πρωί της Παρασκευής, οπότε διεξάγεται στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου η διαδικασία της επονομαζόμενης «Ωρας του πρωθυπουργού», και αυτό γιατί ο πρόεδρος της κυβερνήσεως θα βρίσκεται από την Πέμπτη στο Παρίσι. Βλέπετε, θα είναι καλεσμένος -ως κεντρικός ομιλητής μάλιστα- στην εκδήλωση για τα 125 χρόνια από την ίδρυση της εφημερίδας «International Herald Tribune».

Πάντως, να σημειωθεί ότι ο κ. Σαμαράς από την ημέρα που ορκίστηκε πρωθυπουργός μέχρι σήμερα δεν έχει μετάσχει στον προβλεπόμενο από τον Κανονισμό του Κοινοβουλίου θεσμό της «Ωρας του πρωθυπουργού», που διεξάγεται κάθε Παρασκευή πρωί, ούτε μία φορά!

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας, από την πλευρά του, στην ερώτηση που κατέθεσε κάνει λόγο για καθαρή προεκλογική εξαπάτηση των πολιτών με τα περί επαναδιαπραγμάτευσης και απαγκίστρωσης από το μνημόνιο που ανέφερε τότε. Κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, «η προγραμματική συμφωνία έδωσε τη θέση της στην πιστή και ταχύτερη εφαρμογή του μνημονίου, αυτής της καταστροφικής συνταγής που έχει οδηγήσει τη χώρα σε οικονομική και κοινωνική κατάρρευση». Εκτιμά δε ότι «το νέο πακέτο μέτρων ακραίας λιτότητας και ύφεσης αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή σε λίγες ημέρες με διαδικασίες εξπρές».

Επειδή, πάντως, όπως αναφέρει, η λεγόμενη ρήτρα απόκλισης αποδεικνύει το ψευδές του κυβερνητικού ισχυρισμού ότι τα μέτρα αυτά θα είναι τα τελευταία, καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει:

1. Γιατί προχωρεί σε νέες περικοπές σε μισθούς και στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ενώ η κυβέρνησή του είχε δεσμευτεί για το αντίθετο;

2. Γιατί ενώ είχε δεσμευτεί για αποκατάσταση των αδικιών στους χαμηλόμισθους συνταξιούχους, η κυβέρνηση προχωρεί σε νέες μειώσεις στις συντάξεις ακόμα και των 600 ευρώ;

3. Γιατί αποφάσισε να αυξήσει το όριο συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 χρόνια;

4. Γιατί ενώ είχε δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει σε επανακεφαλαιοποίηση και εξυγίανση της Αγροτικής Τράπεζας και διαφύλαξη του χαρτοφυλακίου υποθηκών αγροτικής γης, η κυβέρνηση χάρισε την τράπεζα σε ιδιώτη; Σκοπεύει να προχωρήσει σε αντίστοιχες ενέργειες και για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και για το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων;

Μία ημέρα πριν από τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης η Νέα Δημοκρατία θα γιορτάζει τα 38 χρόνια ζωής, καθώς ιδρύθηκε από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή στις 4 Οκτωβρίου του 1974. Ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να γίνουν κάποιες ιδιαίτερες εκδηλώσεις. Ούτως ή άλλως δεν το επιτρέπει η παρούσα συγκυρία.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger