ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Τσίπρας: Έγκλημα η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ

Τσίπρας: Έγκλημα η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 | 23:30




Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ την επικείμενη ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ μιλώντας στους συλλόγους των εργαζομένων στον Οργανισμό. Όπως επεσήμανε ο κ. Τσίπρας, στόχος της κυβέρνησης είναι να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία. Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι ο ΟΠΑΠ πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο.

«Στόχος του προγράμματος της κυβέρνησης δεν είναι η αντιμετώπιση του χρέους. Είναι η δημιουργία ενός νέου κοινωνικού μοντέλου που με πολιορκητικό κλοιό την Ελλαδα που οι ευρωπαϊκές ελίτ θέλουν να οικοδομήσουν σε όλη την Ευρώπη. Πρώτος γνώμονας του κοινωνικού αυτού μοντέλου είναι η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων με στόχο να ξεπουλήσουν την δημόσια περιουσία όσο-όσο», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Σε σχέση με τον ΟΠΑΠ, είναι χαρακτηριστικό -είπε- ότι «το ΤΑΥΠΕΔ ενώ σε ανακοίνωσή του στις 17 Σεπτεμβρίου, μιλούσε για πώληση του 29% των μετοχών, προχθές με ανακοίνωσή του ανεβάζει το ποσοστό σε 33% από το συνολικό 34% που κατέχει το Δημόσιο. Ποιος παίρνει αυτές τις αποφάσεις, με ποια διαδικασία και ποια εξουσιοδότηση;».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει κατά πόδας την πορεία των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, «με την ανατροπή της να συνιστά μάχη ζωής ή θανάτου για την κοινωνία» καταλήγοντας ο κ. Τσίπρας: «Είναι οικονομικό και πολιτικό έγκλημα και πρέπει να αποφευχθεί»

Δείτε το βίντεο

Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger