ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ξένα ΜΜΕ: "Η Μέρκελ απειλείται με οργισμένη υποδοχή στην Αθήνα"

Ξένα ΜΜΕ: "Η Μέρκελ απειλείται με οργισμένη υποδοχή στην Αθήνα"

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012 | 12:14




Με πρωτοσέλιδους τίτλους όπως «Η Μέρκελ δεν θέλει να υποσχεθεί τίποτα στους Έλληνες» και «Η Μέρκελ απειλείται με οργισμένη υποδοχή στην Αθήνα» σχολιάζουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης την σημερινή επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα.

«Η Μέρκελ έρχεται χωρίς χρήματα» αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού "Spiegel", σημειώνοντας ότι «η καγκελάριος μεταβαίνει στην Αθήνα, ωστόσο η Γερμανία ματαιώνει εκ προοιμίου τις ελπίδες για πρόσθετη χρηματική βοήθεια».

«Η Μέρκελ δεν θέλει να υποσχεθεί τίποτα στους Έλληνες» διαβάζουμε στο πρωτοσέλιδο της "Frankfurter Allgemeine Zeitung", η οποία σχολιάζει την πρώτη επίσκεψη της καγκελαρίου στην Ελλάδα μετά το ξέσπασμα της κρίσης. Όπως εκτιμά η εφημερίδα, το Βερολίνο επιχειρεί να υποβαθμίσει την σημασία της επίσκεψης Μέρκελ στην Αθήνα για λόγους εθνικού συμφέροντος, ώστε να μην υπερτονίσει τον καθοδηγητικό ρόλο της Γερμανίας στην Ευρώπη.

Η γερμανική έκδοση των Financial Times χαρακτηρίζει ακατανόητο το γεγονός ότι η Άνγκελα Μέρκελ δεν επισκέφθηκε την Ελλάδα από τότε που ξέσπασε η κρίση στη χώρα παίρνοντας τέτοιες διαστάσεις ώστε να συνιστά απειλή για το σύνολο της ευρωζώνης. Η οικονομική εφημερίδα σχολιάζει: «Επιτέλους διορθώνει το λάθος της και μεταβαίνει αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα. Όχι τόσο για να σχηματίσει δική της εικόνα για την κατάσταση της χώρας, όσο για να δείξει στους Έλληνες ότι βρίσκεται στο πλευρό τους. Αυτός είναι ο λόγος που το συγκεκριμένο ταξίδι είναι το πιο δύσκολο της θητείας της». Σύμφωνα με την "FTD" η Γερμανίδα καγκελάριος πρέπει να δείξει πρώτον, ότι δεν είναι μία «άσπλαχνη δημοσιονομική δικτάτορας», όπως την θεωρούν πολλοί Έλληνες και ότι αναγνωρίζει τις προσπάθειες που καταβάλει η χώρα.

Η "Süddeutsche Zeitung" του Μονάχου επισημαίνει ότι «οι Έλληνες και οι Γερμανοί δεν έχουν τις πιο ένθερμες σχέσεις το τελευταίο διάστημα. Όλα δείχνουν ότι θα ακολουθήσει μία ηλεκτρισμένη συνάντηση. Η Άνγκελα Μέρκελ μεταβαίνει σε μία χώρα που υποφέρει από την ευρωκρίση όσο καμία άλλη και επιπλέον πρέπει να ανεχθεί κατηγορίες. Ένα κενό στην ατζέντα των συναντήσεων προσφέρει ευκαιρία για συνεννόηση».

«Ποιος εγγυάται την ασφάλεια της καγκελαρίου»; Κάτω από αυτόν τον τίτλο αναφέρεται η εφημερίδα Bild στην σημερινή επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην Αθήνα, σχολιάζοντας το κλίμα αναβρασμού που αναμένεται να επικρατήσει στους δρόμους της ελληνικής πρωτεύουσας και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί. Η Bild σχολιάζει: «Κανονικά οι Έλληνες θα έπρεπε να προετοιμάζονται για την επίσκεψη της καγκελαρίου με αφίσες της Μέρκελ και γερμανικά σημαιάκια, καθώς κανείς δεν βοηθά την χώρα με χρήματα και εγγυήσεις όσο η Γερμανία».

Η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, τα συλλαλητήρια και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μονοπωλούν το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης, με εκατοντάδες κάμερες να έχουν στηθεί σε σημεία-κλειδιά της πόλης, για να καταγράψουν τα γεγονότα.

Το BBC κάνει λόγο για τα αυξημένα αστυνομικά μέτρα εν όψει της επίσκεψης Μέρκελ, ενώ παράλληλα αναφέρεται στην απαγόρευση των κινητοποιήσεων σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας και στις διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν.

«Η Αθήνα οχυρώνεται για την επίσκεψη Μέρκελ» γράφει η «Wall Street Journal», η οποία αναφέρεται και στο συλλαλητήριο που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στην πλατεία Συντάγματος. Η εφημερίδα τονίζει ότι, υπό τον φόβο μεγαλύτερων διαδηλώσεων, 7.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός και υπογραμμίζει ότι τα αστυνομικά μέτρα θυμίζουν εκείνα που είχαν ληφθεί τον Νοέμβριο του 1999, κατά την επίσκεψη του τότε προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.

«Σε συναγερμό η Αθήνα για την επίσκεψη Μέρκελ» γράφει το France 24, περιγράφοντας αναλυτικά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η αστυνομία και την έκκληση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδια, για ήρεμες και ειρηνικές διαδηλώσεις. «Η Μέρκελ είναι μία μισητή φιγούρα στην Ελλάδα και συχνά κατηγορείται για τα σκληρά μέτρα λιτότητας που επιβάλλει στον λαό η κυβέρνηση, ενώ απεικονίζεται σε διάφορες γελοιογραφίες σαν τον Αδόλφο Χίτλερ» αναφέρει.

«Η Μέρκελ δεν φέρνει δώρα στην Ελλάδα» γράφει στον τίτλο του το CNN, τονίζοντας ότι είναι η πιο ανεπιθύμητη στην Αθήνα από οποιονδήποτε άλλο Ευρωπαίο ηγέτη.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger