ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ξεκινούν οι εργασίες στο μετρό Θεσσαλονίκης

Ξεκινούν οι εργασίες στο μετρό Θεσσαλονίκης

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012 | 13:10


«Ξεμπλοκάρει» σε δύο σημεία το μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς μετά από έξι μήνες παύσης εργασιών η ανάδοχος κοινοπραξία επέστρεψε στον σταθμό «Ανάληψη». Το επόμενο διάστημα θ' αναπτυχθούν κατασκευαστικές εργασίες και στο εργοτάξιο του σταθμού και της διακλάδωσης «Πατρίκιος» (στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Σόλωνος).

Το δεύτερο αυτό εργοτάξιο παραδόθηκε πρόσφατα στην ανάδοχο AIASA (ΑΕΓΕΚ- IMPREGILO - ANSALDO T.S.F. - SELI - ANSALDOBREDA), μετά από μακροχρόνιες διαδικασίες για την ολοκλήρωση των διαδικασιών απαλλοτρίωσης.

Την πρόοδο στα δύο «μέτωπα» επιβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα το εργοτάξια της «Ανάληψης» συνοδευόμενος από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Αττικό Μετρό Α.Ε, Χρήστο Τσίτουρα.

Εκτός απροόπτου, εντός των επόμενων 30 εβδομάδων, το έργο στον σταθμό «Ανάληψη» θα έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό, ώστε να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία η οδός Δελφών, στο τμήμα από Μάρκου Μπότσαρη μέχρι Πέτρου Συνδίκα (το οποίο παραμένει κλειστό απ΄ τον Σεπτέμβριο του 2011).

Η απελευθέρωση του δρόμου θα αποτελέσει ανακούφιση για δεκάδες εμπόρους και επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν θιγεί από τον πολύμηνο αποκλεισμό της περιοχής και ζητούν αποζημιώσεις
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger