ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Μάχη στήθος με στήθος

Μάχη στήθος με στήθος

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012 | 07:50


Συγκεχυμένη εικόνα προκύπτει από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές στη Γεωργία.
Τη μεγαλύτερη δοκιμασία με την οποία ήλθε αντιμέτωπος ο πρόεδρος Μιχαήλ Σαακασβίλι από την άνοδό του στην εξουσία το 2004, και η οποία διεξήχθη εν μέσω σοβαρών ανησυχιών για νοθεία.
Με φόντο ένα ιδιαίτερα περίπλοκο εκλογικό σύστημα, η κυβερνητική παράταξη και ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης δηλώνουν ότι κέρδισαν. Νωρίτερα τα exit poll έδειχναν -έστω και οριακό- προβάδισμα του αντιπολιτευόμενου «Γεωργιανού ονείρου» υπό τον δισεκατομμυριούχο Μπίτζινα Ιβανιτσβίλι.
Ο ίδιος ο πρόεδρος σε τηλεοπτικές δηλώσεις παραδέχτηκε ότι η αντιπολίτευση έχει το προβάδισμα σε ψήφους χάρη στην υποστήριξη που έχει στην πρωτεύουσα αλλά εκτίμησε ότι το κόμμα του θα διατηρήσει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο (στην απερχόμενη Βουλή είναι περίπου τα δύο τρίτα).
Νικητής δήλωσε και ο Ιβανισβίλι μπροστά σε χιλιάδες υποστηρικτές του που πανηγύριζαν στην πλατεία Ελευθερίας, στην καρδιά της Τιφλίδας.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα
Το δίκτυο IMEDI TV μετέδωσε πως ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης αποσπά ποσοστό 51% και το κυβερνών κόμμα ακολουθεί με 41%. Εν συνεχεία, η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πως η αντιπολίτευση προηγείται αλλά με μόλις 35% έναντι 30% που λαμβάνει ο κυβερνητικός συνασπισμός υπό τον πρόεδρο Μιχαήλ Σαακασβίλι.
Το ίδιο το κυβερνών Ενωμένο Εθνικό Μέτωπο έσπευσε να διακηρύξει τη νίκη του παρόλο που τα exit poll παραπέμπουν τουλάχιστον σε μάχη στήθος με στήθος. Το κόμμα ανακοίνωσε πως κερδίζει τουλάχιστον τις 53 από τις 73 έδρες σε μονοεδρικές περιφέρειες, και θεωρεί ότι διατηρεί την πλειοψηφία.
Αμέσως μετά ο Μπίτζινα Ιβανιτσβίλι προέβλε νίκη για τον δικό του συνασπισμό, λέγοντας πως αναμένει ότι το Γεωργιανό Όνειρο θα κατακτήσει τουλάχιστον 100 έδρες, άρα και σαφή πλειοψηφία στη βουλή των 150 αντιπροσώπων.
πηγή:tovima.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger