ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » «Η ΕΕ ότι θα πρέπει να μάθει να ζει με τα μέσα που διαθέτει»

«Η ΕΕ ότι θα πρέπει να μάθει να ζει με τα μέσα που διαθέτει»

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012 | 02:00



Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ότι θα χρησιμοποιήσει το δικαίωμα βέτο της χώρας του για να μποϊκοτάρει τις συνομιλίες για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, αν αυτό χρειαστεί, προειδοποιώντας την ΕΕ ότι θα πρέπει να μάθει να ζει με τα μέσα που διαθέτει.

Ο Κάμερον υπαινίχθηκε ότι η ΕΕ θα πρέπει να μοιράσει τον προϋπολογισμό της στα δύο - έναν για τις χώρες της ευρωζώνης και έναν για τις χώρες εκείνες εκτός ευρωζώνης περιλαμβανομένης της Βρετανίας.

Ικανοποιώντας την ισχυρή αντι-ευρωπαϊκή πτέρυγα του Συντηρητικού του Κόμματος, ο Βρετανός πρωθυπουργός χρησιμοποίησε το βέτο τον περασμένο χρόνο για να κρατήσει την Βρετανία εκτός του Ευρωπαϊκού Δημοσιονομικού και Οικονομικού Συμφώνου που είχε στόχο την επίλυση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

"Ο κόσμος στην Ευρώπη γνωρίζει ότι εννοώ ό,τι λέω. Έκατσα σε εκείνο το τραπέζι, με τις 27 χώρες, 26 από αυτές να υπογράφουν το Σύμφωνο, και είπα ότι αυτό δεν είναι προς το συμφέρον της Βρετανίας, δεν με ενδιαφέρει πόση πίεση θα ασκήσετε, δεν υπογράφω, δεν θα το υιοθετήσουμε. Γνωρίζουν ότι είμαι ικανός να πω όχι και αν δεν εξασφαλίσω μια καλή συμφωνία θα πω και πάλι όχι".

Ο Κάμερον δήλωσε ότι η Βρετανία θα πρέπει να προχωρήσει σε περισσότερες περικοπές δαπανών για να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της. Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε στο BBC ότι η υπό τους Συντηρητικούς κυβέρνηση συνασπισμού είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με το σχέδιό της να μειώσει δραστικά το έλλειμμα-ρεκόρ το οποίο υπήρχε όταν εκείνος ανέλαβε την εξουσία το 2010.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger