ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Παρίσταναν διαδικτυακά το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης!

Παρίσταναν διαδικτυακά το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης!

Written By Greekznews 3 on Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012 | 22:30
Δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου κατ΄εξακολούθηση, που αφορά τέσσερις ιστοσελίδες, με διευθύνσεις www.thessalonikiairport.com, www.thessaloniki-airport.com, www.airport-thessaloniki.com και www.thessalonikiairport.org σχηματίστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,

Η διερεύνηση της υπόθεσης σχετικά με τους τέσσερις ιστότοπους, ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες της Διεύθυνσης Αεροπορικής Εκμετάλλευσης, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς και του Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία».

Χαρακτηριστικό των ιστοσελίδων αυτών είναι ότι χρησιμοποιούν παραλλαγές της αγγλικής ονομασίας «Thessaloniki airport», εξαπατώντας και δίνοντας την εντύπωση ότι αφορούν τον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» και ότι διαχειριστής τους είναι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Επίσης, με απατηλό τρόπο παρέχουν τη δυνατότητα κράτησης αεροπορικών εισιτηρίων και ανακριβείς - μη έγκυρες πληροφορίες για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο ενδελεχούς ψηφιακής ανάλυσης που πραγματοποίησαν στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι οι ανωτέρω ιστοσελίδες φιλοξενούνται σε διακομιστές (servers) που βρίσκονται σε χώρες του εξωτερικού και συγκεκριμένα την Ολλανδία, τη Μεγάλη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Για την ύπαρξη των ιστοσελίδων αυτών, μέσω της Interpol της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές του εξωτερικού.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι πολίτες όταν επιθυμούν σχετική ενημέρωση, θα πρέπει να επισκέπτονται την επίσημη ιστοσελίδα www.hcaa.gr, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger