ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Αθάνατα ψηφιακά δεδομένα; Ναι!

Αθάνατα ψηφιακά δεδομένα; Ναι!

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 | 05:30


Ένα τετράγωνο κομμάτι γυαλί, πάχους και διαμέτρου 2 εκατοστών, μπορεί να δώσει την οριστική λύση στο πρόβλημα της αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων.
Η τεχνολογία βασίζεται στην εκτύπωση μιας δυαδικής σειράς κουκκίδων πάνω σε άχρωμο γυαλί από σχεδόν καθαρό διοξείδιο του πυριτίου (quartz glass), οι οποίες είναι ορατές με ένα κοινό μικροσκόπιο.
Πρόκειται για μια απλή μέθοδο που επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση στα δεδομένα, ανεξαρτήτως τεχνολογικών εξελίξεων στο μέλλον. Το γυαλί χαλαζία επιβιώνει σε θερμοκρασίες της τάξης των 1000 βαθμών Κελσίου και είναι ανθεκτική χημικά και νερό. Το μόνο που μπορεί να βλάψει το θαυματουργό γυαλί της Hitachi είναι ίσως ένα σφυρί.
Η τεχνολογία εκτύπωσης δυαδικού κώδικα σε γυαλί χαλαζία μοιάζει με τη χάραξη των δίσκων βινυλίου. Μπορεί προς το παρόν να μην κυκλοφορεί στο εμπόριο συσκευή ανάκτησης των δεδομένων από το γυαλί χαλαζία, αλλά η απλότητα της τεχνολογίας καθιστά την εμφάνιση μιας τέτοιας συσκευής ζήτημα λίγου χρόνου.
Όπως ακριβώς η βελόνα του πικάπ παράγει ήχο από τον δίσκο, η εισαγωγή του δυαδικού κώδικα σε έναν υπολογιστή θα επιτρέψει στους χρήστες να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα. Αυτό που χρειάζεται είναι ένα οπτικό μικροσκόπιο.



ΠΗΓΗ: econews
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger