ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας ανακοίνωσε το ΕΤΕΑΝ

Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας ανακοίνωσε το ΕΤΕΑΝ

Written By Greekz News on Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012 | 07:30Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας ανακοίνωσε το ΕΤΕΑΝ
Νέο πρόγραμμα του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ ΑΕ), το οποίο εγγυάται την έκδοση Εγγυητικών Επιστολών εκ μέρους των Τραπεζών, υπέρ των Μεσαίων, Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων ανακοινώθηκε σημερα και θα τεθεί σύντομα σε εφαρμογή.
Σε σχετική δήλωση του ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης επισημαίνει ότι «σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία εξαντλούμε κάθε διαθέσιμη πηγή ρευστότητας για τις επιχειρήσεις», και προσθέτει: «Το νέο πρόγραμμα για την έκδοση εγγυητικών επιστολών προς τους προμηθευτές μικρομεσαίων επιχειρήσεων, είναι μια σημαντική πρωτοβουλία προς αυτήν την κατεύθυνση.
Θα ακολουθήσουν και άλλες στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με την πλήρη δραστηριοποίηση του ΕΤΕΑΝ σε υφιστάμενα και νέα προγράμματα, προκειμένου να διοχετευθεί η απαιτούμενη ρευστότητα στην αγορά. Το ΕΤΕΑΝ θα κάνει ό,τι μπορεί για να διοχετευθούν χωρίς καθυστερήσεις οι πιστώσεις που έχει στη διάθεση του, στην πραγματική οικονομία. Η επίτευξη συμφωνίας με τη τρόικα θα διευκολύνει τόσο τις προσπάθειες του υπουργείου, όσο και του ΕΤΕΑΝ για την αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού ζητήματος», σημειώνει το newsit.gr
Το νέο πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση των επιχειρήσεων, μέσω της χρήσης τραπεζικών Εγγυητικών Επιστολών που απευθύνονται στους προμηθευτές τους, προκειμένου να εξασφαλίζουν ροή αγαθών και υπηρεσιών από αυτούς, χωρίς την χρήση κεφαλαίων.
Θα υποστηρίζει υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση Μεσαίες, Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις ενώ επιλέξιμες είναι όλων των κατηγοριών οι Εγγυητικές, καθώς και οι Εγγυητικές Επιστολές λήψης προκαταβολών έναντι κρατικών ενισχύσεων, υπέρ των επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί σε ανάλογα Προγράμματα.
Ο αρχικός Προϋπολογισμός ανέρχεται σε 45 εκ. ευρώ εγγυήσεις, καλύπτοντας Εγγυητικές Επιστολές συνολικού ύψους 90 εκ. ευρώ, καθώς το ποσοστό της προσφερόμενης εγγύησης από το ΕΤΕΑΝ ανέρχεται σε 50%.
Η διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος ορίζεται μέχρι την εξάντληση του προϋπολογισμού του και όχι αργότερα από την 31.12.2013.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα (όροι, προϋποθέσεις και δικαιολογητικά) θα είναι διαθέσιμες σύντομα στην ιστοσελίδα του ΕΤΕΑΝ και στις συνεργαζόμενες Τράπεζες.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger