ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » "Λανθασμένη η πολιτική λιτότητας της τρόικας"

"Λανθασμένη η πολιτική λιτότητας της τρόικας"

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 | 10:30

Κριτική στη τρόικα για τη λανθασμένη, όπως χαρακτηρίζεται, πολιτική λιτότητας στην Ελλάδα, άσκησε η Σοσιαλιστική Ομάδα στην Ευρωβουλή, ζητώντας...
περισσότερο χρόνο και αλλαγή πολιτικής για τη χώρα μας.

Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας, Χάνες Σβόμποντα, χαρακτήρισε «ευπρόσδεκτη» την πρόταση της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κ. Λαγκάρντ, για χορήγηση διετούς επιμήκυνσης στη δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι η επιμήκυνση από μόνη της δεν πρόκειται να αποδώσει, εάν δεν αλλάξει και η γενικότερη προσέγγιση της τρόικας.

Και πρόσθεσε ότι, πολλές προτάσεις για την προώθηση της ανάπτυξης έχουν απορριφθεί από την τρόικα, για ιδεολογικούς λόγους.

Ο κ. Σβόμποντα υπογράμμισε, ακόμη, τη σημασία που έχει ένα κοινωνικά ισορροπημένο πακέτο μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Αυστριακός πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας ανέφερε ότι το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που απαρτίζουν την τρόικα, θα πρέπει να αναγνωρίσουν τις ευθύνες τους για την ύφεση στην οποία βρισκόμαστε και να αλλάξουν πορεία.
nooz.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger