ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » ΟΗΕ: Σε εξέλιξη η συζήτηση για την Τουρκο-συριακή κρίση

ΟΗΕ: Σε εξέλιξη η συζήτηση για την Τουρκο-συριακή κρίση

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 | 04:40



Τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις τους γύρω από το προσχέδιο απόφασης για το επεισόδιο που σημειώθηκε στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, όταν οβίδες που προέρχονταν από το συριακό έδαφος έπληξαν το τουρκικό χωριό Ακτσάκαλε με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άνθρωποι.

Στο κείμενο, που συντάχθηκε από τους εκπροσώπους του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας, σημειώνεται ότι οι νέες εξελίξεις στη συριακή κρίση συνιστούν απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή και καλεί και τις δύο πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

Σύμφωνα με Δυτικούς διπλωμάτες, οι συνομιλίες περιπλέκονται επειδή η Ρωσία προέβαλε αντιρρήσεις για τη διατύπωση του κειμένου απόφασης. Οι πηγές αυτές ανέφεραν ότι η Μόσχα διαφωνεί να χαρακτηριστεί η Συρία "απειλή" για την περιοχή και επιμένει ότι θα πρέπει να επιρριφθούν ευθύνες και στις δύο πλευρές, δηλαδή τόσο στο καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ όσο και στους Σύρους αντάρτες.

Οι διπλωμάτες σημείωσαν ότι δεν μπορούν να πουν μετά βεβαιότητας το πότε θα ολοκληρωθεί η συνεδρίαση και θα ανακοινωθεί το ψήφισμα.
Το τουρκικό πυροβολικό πάντως έχει σταματήσει τις επιχειρήσεις που είχε ξεκινήσει από το βράδυ, βάλλοντας σε θέσεις του συριακού στρατού, σε αντίποινα για τον βομβαρδισμό του Ακτσάκαλε.  "Οι τουρκικοί βομβαρδισμοί δεν είναι συνεχείς. Γίνονται και θα γίνονται όποτε είναι απαραίτητο", δήλωσε από την πλευρά του ένας Τούρκος αξιωματούχος.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τα τουρκικά πυρά σκοτώθηκαν "πολλοί Σύροι στρατιώτες".
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger