ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ρωσία: Εκκενώθηκαν χωριά από εκρήξεις σε στρατόπεδο

Ρωσία: Εκκενώθηκαν χωριά από εκρήξεις σε στρατόπεδο

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 | 05:40


Διαδοχικές εκρήξεις σε στρατιωτική μονάδα κοντά στη ρωσική πόλη του Όρενμπουργκ οδήγησαν σήμερα στην εκκένωση αρκετών οικισμών στην περιοχή.

Μια τριπλή έκρηξη σημειώθηκε σε αποθήκη πυρομαχικών όπου φυλάσσονταν πύραυλοι, οι οποίοι επρόκειτο να καταστραφούν από τον στρατό. Σύμφωνα με τις αρχές ανατινάχθηκαν πύραυλοι, οβίδες του πυροβολικού, αλλά και βόμβες.

Στον τόπο της έκρηξης συγκεντρώθηκαν όλες οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της περιοχής - καθώς και πυροτεχνουργοί - και η περιοχή αποκλείστηκε.  Το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών ανακοίνωσε ότι απομάκρυνε από τις εστίες τους περίπου 10 χιλιάδες άτομα από τρεις οικισμούς που βρίσκονται κοντά στην στρατιωτική βάση.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, δεν υπάρχουν νεκροί ή τραυματίες, όμως σε παρακείμενα σπίτια έσπασαν τα τζάμια των παραθύρων. Παράλληλα, Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη για διαρροή ακτινοβολίας

Ένα ερασιτεχνικό βίντεο που γυρίστηκε στο Όρενμπουργκ, δείχνει ένα τεράστιο «μανιτάρι» λευκού καπνού στον ορίζοντα και δεκάδες τρομοκρατημένους κατοίκους συγκεντρωμένους στην κεντρική πλατεία, να αναρωτιούνται τι ακριβώς συμβαίνει και να περιμένουν νέα.

Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger