ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Σε ποια χώρα οι άνδρες πεθαίνουν από την καρδιά τους;

Σε ποια χώρα οι άνδρες πεθαίνουν από την καρδιά τους;

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012 | 04:10



Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα καρδιάς που γιορτάστηκε το τελευταίο Σάββατο του Σεπτέμβρη, η Ευρωπαϊκή Εταιρία Καρδιολογίας, έδωσε στη δημοσιότητα ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία. Για παράδειγμα μας γνωστοποίησε σε ποια χώρα της Ευρώπης το 60% των ανδρών που πεθαίνει, πεθαίνει από την καρδιά του. Μας είπε επίσης ότι οι γυναίκες που πεθαίνουν από εγκεφαλικό, είναι περισσότερες από τους άνδρες....

Τα στοιχεία είναι άκρως ενδιαφέροντα. Σας παραθέτουμε κάποια από αυτά.

- Οι καρδιαγγειακές νόσοι πλήττουν κυρίως τις γυναίκες, αποτελώντας την κυριότερη αιτία θανάτου τους και στις 27 χώρες της ΕΕ.

- Στους άνδρες είναι επίσης η κυριότερη αιτία θανάτου στις περισσότερες χώρες με ορισμένες εξαιρέσεις (Γαλλία, Ολλανδία, Ισπανία, Σλοβενία).

- Τα εγκεφαλικά είναι η δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου στην Ευρώπη, και ευθύνονται για σχεδόν 1,1 εκατομμύρια θανάτους ετησίως. Το 15% των γυναικών και το 10% των ανδρών πεθαίνουν από εγκεφαλικό επεισόδιο.

- Παρατηρούνται μεγάλες διαφορές στην καρδιαγγειακή θνησιμότητα από χώρα σε χώρα. Για παράδειγμα, στους άνδρες οι καρδιαγγειακοί θάνατοι κυμαίνονται από το 60% του συνόλου στη Βουλγαρία έως το 25% στη Γαλλία και στις γυναίκες από το 70% του συνόλου στη Βουλγαρία έως το 30% στη Γαλλία και την Ολλανδία.

- Το πελώριο οικονομικό βάρος των καρδιαγγειακών νόσων στην Ευρώπη εκτιμάται σε 196 δισ. ευρώ το χρόνο, εκ των οποίων το 54% περίπου αφορά το άμεσο ιατρικό κόστος, το 24% τις απώλειες παραγωγικότητας και το υπόλοιπο 22% το κόστος της άτυπης/ανεπίσημης φροντίδας των καρδιαγγειακών ασθενών.

- Το μέσο κόστος ανά άτομο για τα εθνικά συστήματα υγείας της ΕΕ υπολογίζεται σε περίπου 212 ευρώ ετησίως.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger