ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Η υπέρταση στην έγκυο επηρεάζει την εξυπνάδα του παιδιού

Η υπέρταση στην έγκυο επηρεάζει την εξυπνάδα του παιδιού

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 | 14:10



Η υπέρταση μιας εγκύου μπορεί ενδεχομένως να επηρεάσει τη δύναμη του παιδικού εγκεφάλου σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, υποδεικνύει νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό American Academy of Neurology.

Εξετάστηκε η νοητική ικανότητα περίπου 400 αντρών στην ηλικία των 20 και πάλι στην ηλικία κατά μέσον όρο των 69. Όσοι είχαν μητέρα με υπέρταση στην εγκυμοσύνη σημείωσαν χαμηλότερο σκορ σε κάθε ηλικία και επίσης είχαν μεγαλύτερη πτώση στα σκορ κατά τη διάρκεια δεκαετιών.

Η υπέρταση μπορεί να μεταβάλλει τις καταστάσεις στη μήτρα που βλάπτουν την ανάπτυξη του εμβρύου. Η ερευνήτρια Katri Raikonen, από το πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, δήλωσε ότι η υπέρταση και σχετικές νόσοι όπως η προεκλαμψία περιπλέκουν περίπου το 10% όλων των κυήσεων και μπορούν να επηρεάσουν το περιβάλλον ενός εμβρύου. Δήλωσε ότι η έρευνα υποδεικνύει ότι ακόμα και πτώση στις νοητικές ικανότητες σε μεγάλη ηλικία θα μπορούσαν να έχουν προκύψει κατά την προγεννητική περίοδο όταν συμβαίνει το μεγαλύτερο μέρος ανάπτυξης της εγκεφαλικής δομής και λειτουργίας.

Έχουν αναφερθεί πρωτύτερα κίνδυνοι σε παιδιά των οποίων οι μητέρες είχαν υπέρταση αλλά η νέα έρευνα είναι η πρώτη που δείχνει πιθανή μακροπρόθεσμη σχέση με τη νοητική ικανότητα.

Οι ερευνητές μελέτησαν άντρες που γεννήθηκαν στη Φινλανδία μεταξύ του 1934 και 1944 και των οποίων η αρτηριακή πίεση των μητέρων είχε καταγραφεί στα ιατρικά αρχεία.

Η έρευνα ανακάλυψε ότι άντρες των οποίων οι μητέρες είχαν υπέρταση στην εγκυμοσύνη είχαν σκορ κατά μέσον όρο 4,36 μονάδες χαμηλότερο σε τεστ νοητικής ικανότητας στην ηλικία των 69 σε σχέση με αυτούς των οποίων οι μητέρες δεν είχαν πρόβλημα.

Η ίδια ομάδα είχε επίσης χαμηλότερα σκορ στην ηλικία των 20 και τα σκορ μειώθηκαν γρηγορότερα στις δεκαετίες σε σχέση με αυτά των υπόλοιπων αντρών.

Η μεγαλύτερη επίδραση σημειώθηκε στη σκέψη που συνδέεται με τα μαθηματικά.


ΠΗΓΗ: iatronet.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger