ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Κάθε αρχή και δύσκολη

Κάθε αρχή και δύσκολη

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 | 16:00

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε αρκετά κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ, αλλά όταν «έπνιξε» με την άμυνα του τους Βάσκους πήρε τη νίκη (85-81). Εξαιρετικός ο Στράτος Περπέρογλου.


Οι Πειραιώτες παρουσίασαν τρία πρόσωπα στη διάρκεια του παιχνιδιού. Ένα εξαιρετικό (σ.σ. δεύτερο και τέταρτο δεκάλεπτο), ένα κακό (σ.σ. τρίτο δεκάλεπτο) και ένα μέτριο (σ.σ. πρώτο). Παρόλα αυτά βρήκαν τον τρόπο, χάρη στουςΣτράτο Περπέρογλου, Βασίλη Σπανούλη καιΚάιλ Χάινς, να φτάσουν στη νίκη.

Το ματς άρχισε καλύτερα για την Κάχα Λαμποράλπου προηγήθηκε 25-18 στο 11’. Οι Πειραιώτες, όμως, αντέδρασαν και με επιμέρους 18-4 πέρασαν μπροστά 36-29. Τα νεκρά διαστήματα στο τρίτο δεκάλεπτο κόστισαν στους «ερυθρόλευκους» και ηΚάχα Λαμποράλ πλησίασε 51-48 στο 23’. ΟΜατσιέι Λάμπε έκανε εξαιρετικό δεκάλεπτο και με 14 πόντους σε μια περίοδο έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού. Όταν ο Κάιλ Χάινς, όμως, πήρε τη θέση του Τζόι Ντόρσεϊ, ο Πολωνός έχασε τον δρόμο προς το καλάθι. Ο Ολυμπιακός ανέτρεψε την κατάσταση και έφτασε στη νίκη.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Κερδίζει από το 2005 σε όλες του τις εντός έδρας πρεμιέρες στην Ευρωλίγκα. Οπότε δύσκολα θα… έσπαγε την παράδοση η Κάχα Λαμποράλ. Οι Πειραιώτες νίκησαν και για ακόμη έναν λόγο.

ΜVP: Ο Στράτος Περπέρογλου. Ο Έλληνας φόγουορντ έπαιξε σαν να βρίσκεται χρόνια στον Ολυμπιακό και ήταν καθοριστικός και στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση. Κάθε φορά που οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος χρειάζονταν σκορ, ο 28χρονος φόργουορντ δήλωνε «παρών». Το ίδιο και σε μερικές σπουδαίες και σημαντικές άμυνες. Γι’ αυτό και παίρνει το… αγαλματάκι του πολυτιμότερου.

ΑΦΑΝΤΟΣ: Ο Τόμας Χουέρτελ έμεινε 22’ λεπτά στο παρκέ, αλλά κανείς δεν το αντιλήφθηκε. Ο 23χρονος Γάλλος δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα του επιθετικά. Πήρε κάποια ριμπάουντ, έδωσε κάποιες ασίστ, αλλά έκανε πολλά λάθη εκνευρίζοντας αμέτρητες φορές τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

ΚΕΥ POINT: Η αντίδραση των «ερυθρολεύκων» όταν βρέθηκαν στο -4 (57-61) δεν πανικοβλήθηκαν. Ο στόχος παρέμεινε ο ίδιος, η άμυνα βελτιώθηκε και αντί η διαφορά να φτάσει στο –7 (σ.σ. εάν ευστοχούσε ο Όλεσον σε τρίποντο), πήγε στον έναν (60-61)με μεγάλο τρίποντο του Γιώργου Πρίντεζη επάνω σε άμυνα. Ο Χάινς περιόρισε τη δράση του Λάμπε και εκεί ουσιαστικά κρίθηκε το ματς.

ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Περίπου 6.500 φίλοι των Πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδος βρέθηκαν στις εξέδρες του ΣΕΦ. Οι φίλοι των Πειραιωτών βοήθησαν σημαντικά την προσπάθεια που έκανε η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στην πρεμιέρα της στην Ευρωλίγκα. Οι φίλοι των «ερυθρολεύκων» απήλαυσαν πριν την έναρξη του ματς και ένα εξαιρετικό βίντεο της ΚΑΕ Ολυμπιακός για τον περσινό άθλο στην Ευρωλίγκα και την στιγμή που το βίντεο έδειξε την απονομή, ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς.

Tα δεκάλεπτα: 18-23, 48-37, 65-66,85-81
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 6 (5ριμπ), Λο 4, Άντιτς 9 (1), Σπανούλης 16 (2τριπ, 6λαθ,6ασ), Περπέρογλου 14 (2τριπ, 2ριμπ), Ντόρσεϊ 7 (4ριμπ), Σλούκας 6 (2τριπ), Μαυροειδής 1,Πρίντεζης 17 (3τριπ, 2ριμπ), Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης.
Κάχα Λαμποράλ (Ιβάνοβιτς): Nοτσιόνι 11 (1), , Σονσέκα, Καμπέθας 9 (1), Σαν Εμετέριο 11 (1), Χουέρτελ 6, Όλεσον 13 (1), Λάμπε 18 (3), Μπιέλιτσα Ν 11, Κοζέρ 2

Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger