ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Μακριά από τα κατοικίδιά σας όταν είστε κρυωμένοι

Μακριά από τα κατοικίδιά σας όταν είστε κρυωμένοι

Written By Greekznews 3 on Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012 | 22:20
Οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι όταν έχουμε γρίπη ή κάποια άλλη ίωση, καλό είναι να αποφεύγουμε την κοντινή επαφή (π.χ. χειραψίες, φιλιά, αγκαλιές) με φίλους και συγγενείς, για να μην τους κολλήσουμε.

Σύμφωνα όμως με Αμερικανούς ερευνητές από τα Πανεπιστήμια τoυ Oregon και της Iowa, θα πρέπει να αποφεύγουμε ακόμα και την επαφή με τα κατοικίδιά μας, είτε πρόκειται για σκύλο είτε για γάτα.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι συνολικά 13 γάτες και ένας σκύλος στις Η.Π.Α. κόλλησαν τον ιό Η1Ν1 της νέας γρίπης από τους ιδιοκτήτες τους, το 2011 και το 2012. Εξηγούν, λοιπόν, ότι αν και είναι γνωστό και καλά μελετημένο ότι νέα στελέχη των ιών της γρίπης μπορούν να δημιουργηθούν σε πληθυσμούς χοίρων ή πτηνών και τελικά να μεταπηδήσουν στους ανθρώπους, φαίνεται ότι μπορεί να συμβεί και το αντίστροφο.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Christiane Loehr από το πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Oregon, το φαινόμενο αυτό πρέπει να μελετηθεί περισσότερο επειδή εγείρονται ερωτηματικά όσον αφορά τις πιθανότητες μεταλλάξεων των ιών που μεταδίδονται από τους ανθρώπους στα ζώα και εν συνεχεία της μετάδοσής τους από τα ζώα στους ανθρώπους (ζωονόσοι).

Οι Αμερικανοί ερευνητές μελετούν το φαινόμενο προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα τους πιθανούς κινδύνους για τους ανθρώπους και τα ζώα.

Πηγή: vita.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger