ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ιταλία: Σε ιστορικά υψηλά η ανεργία

Ιταλία: Σε ιστορικά υψηλά η ανεργία

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 | 18:40




Το ποσοστό της ανεργίας στην Ιταλία παρέμεινε σταθερό τον Αύγουστο στο 10,7% του ενεργού πληθυσμού σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής της Ιταλίας (Istat).

Πρόκειται για τον τρίτο συνεχόμενο μήνα κατά τον οποίο καταγράφεται το ποσοστό αυτό, που είναι το πιο υψηλό από το 2004, σύμφωνα με μετρήσεις του ίδιου ινστιτούτου ενώ διευκρινίζεται στην ίδια ανακοίνωση ότι το ποσοστό της ανεργίας είναι αυξημένο κατά 2,3% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2011.

Σύμφωνα με τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία, ο αριθμός των προσώπων τα οποία αναζητούν εργασία αυξήθηκε σε 2,744 εκατ. ανθρώπους τον Αύγουστο στην Ιταλία, αριθμός ελαφρά μειωμένος κατά 0,3% σε σύγκριση με τον περασμένο μήνα αλλά αυξημένος αλματωδώς, κατά 30,4%, μέσα σε ένα χρόνο (+ 640.000 άνθρωποι).

Μεταξύ των νέων 15-24 ετών το ποσοστό της ανεργίας καταγράφηκε στο 34,5% τον Αύγουστο, ή κατά 0,5% χαμηλότερο από ό,τι τον Ιούλιο. Σε αυτό το ηλικιακό φάσμα, η ανεργία ανέρχεται στο 9,8% (593.000 άνθρωποι) επί του συνόλου των ανέργων.

Πολλοί οικονομολόγοι οι οποίοι ανέμεναν υψηλότερο συνολικό ποσοστό ανεργίας προβλέπουν ότι η κατάσταση στην αγορά εργασίας θα συνεχίσει να επιδεινώνεται στην διάρκεια και του πρώτου εξαμήνου του 2013. Η ανεργία έχει αυξηθεί σημαντικά στην Ιταλία από πέρυσι, περίοδο που η οικονομία της χώρας - η οποία επλήγη από την κρίση χρέους και τα αλλεπάλληλα προγράμματα λιτότητας για να καθησυχαστούν οι αγορές - άρχισε να συρρικνώνεται.

Ευρισκόμενη επίσημα σε ύφεση στα τέλη του 2011 έπειτα από δύο συνεχόμενα τρίμηνα συρρίκνωσης του ΑΕΠ της, η Ιταλία συνέχισε να πλήττεται από την κρίση το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Στο μεταξύ, σε ιστορικά υψηλά επίπεδα παρέμεινε η ανεργία στην ευρωζώνη τον Αύγουστο, ενώ ο αριθμός των ανέργων σημείωσε νέα άνοδο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat. Ειδικότερα, σύμφωνα με την κοινοτική στατιστική υπηρεσία, η ανεργία στα 17 κράτη - μέλη διαμορφώθηκε στο 11,4% τον Αύγουστο, όσο ήταν και τον Ιούλιο. Μάλιστα, οι άνεργοι αυξήθηκαν τον ίδιο μήνα κατά 34.000.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger