ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Δράμα: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το κέντρο μεταναστών

Δράμα: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το κέντρο μεταναστών

Written By Greekz News on Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012 | 05:20Δράμα: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το κέντρο μεταναστών
Τη σύσταση 11μελούς επιτροπής αποτελούμενης από πέντε αιρετούς και έξι δημότες, η οποία θα επεξεργαστεί σειρά προτάσεων για το θέμα της προσωρινής δημιουργίας Κέντρου Φύλαξης Λαθρομεταναστών στο στρατόπεδο «Πανταζόπουλου», αποφάσισε συνέλευση των κατοίκων του Δήμου Παρανεστίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού.
Η Συνέλευση, την οποία συγκάλεσε ο Δήμος Παρανεστίου, ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε σε ήρεμο κλίμα και συμμετείχαν εκτός των δημοτών οι δυο εκ των τριών βουλευτών της Δράμας, Δημήτρης Κυριαζίδης και Χρήστος Καραγιαννίδης, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Παρανεστίου, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων του Δήμου Παρανεστίου και της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, αναφέρει το newsit.gr
Κατά τη διάρκεια της διατυπώθηκαν διάφορες προτάσεις διαμαρτυρίας απέναντι στην απόφαση της κυβέρνησης να μετατρέψει το παλιό στρατόπεδο «Πανταζόπουλου» σε προσωρινό Κέντρο Φύλαξης Λαθρομεταναστών. Μεταξύ αυτών των προτάσεων συμπεριλαμβάνονταν η αναστολή λειτουργίας του Δήμου Παρανεστίου, η παραίτηση του Δημοτικού Συμβουλίου, η πραγματοποίηση πανδραμινού συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας, η παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Η 11μελής επιτροπή που συστήθηκε θα συζητήσει και θα αξιολογήσει όλες τις προτάσεις που κατατέθηκαν ώστε να καταλήξει σε αυτές που θα αποτελέσουν τις βασικότερες μορφές διαμαρτυρίας των κατοίκων του Δήμου Παρανεστίου.
Τέλος, στη Λαϊκή Συνέλευση συζητήθηκαν και οι συνθήκες φιλοξενίας των λαθρομεταναστών μέσα στο στρατόπεδο «Πανταζόπουλου». Εκείνο που έγινε σαφές από τις τοποθετήσεις όλων των εμπλεκόμενων μερών είναι ότι οι συνθήκες δεν κρίνονται ικανοποιητικές καθώς όπως τονίστηκε ακόμα δεν κατασκευάστηκε ο εσωτερικός φράχτης με αποτέλεσμα οι λαθρομετανάστες να μην μπορούν να προαυλίζονται, ενώ σήμερα χρειάστηκε η μεταφορά ενός στο Κέντρο Υγείας Παρανεστίου καθώς ένιωσε αδιαθεσία.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger