ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ο εισαγγελέας καλεί τους δικαστές να επανέλθουν στα καθήκοντά τους

Ο εισαγγελέας καλεί τους δικαστές να επανέλθουν στα καθήκοντά τους

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 | 20:50




Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες καλεί τους δικαστές και εισαγγελείς να επανέλθουν στα καθήκοντά τους και να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, καθώς η μερική αποχή από τα καθήκοντά τους είναι κόντρα στις συνταγματικές επιταγές.

Ειδικότερα, ο κ. Τέντες, σε σημερινό έγγραφο του προς όλους τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς της χώρας, υπογραμμίζει ότι «οι δικαστικοί λειτουργοί, υπό το κράτος της δικαιολογημένης πικρίας τους για τις διαφαινόμενες περαιτέρω υπέρμετρες περικοπές των αποδοχών τους, συνεχίζουν να προβαίνουν σε διακοπές συνεδριάσεων, οι οποίες στην πραγματικότητα συνιστούν μερική αποχή από το δικαιοδοτικό έργο τους».

Όμως, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός θέτει στην συνέχεια θέμα αντισυνταγματικότητας των ενεργειών των συναδέλφων του, επισημαίνοντας: «Αντιδράσεις του είδους αυτού είναι ασυμβίβαστες προς τη συνταγματική θέση των δικαστικών λειτουργών, αναιρούν το ρόλο τους ως φορέων της τρίτης εξουσίας του πολιτεύματος και υπονομεύουν τα ίδια τα επιχειρήματα που προβάλλουν, προς στήριξη των δικαίων αιτημάτων τους για ανάλογη με το λειτούργημά τους μισθολογική μεταχείριση. Είναι αυτονόητο ότι αναμένουν από τους φορείς των άλλων συντεταγμένων εξουσιών το σεβασμό της συνταγματικής διατάξεως που επιβάλλει την ιδιαίτερη κατά τα ανωτέρω μεταχείρισή τους. Συμψηφισμός, όμως, αντισυνταγματικών συμπεριφορών είναι αδιανόητος».
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger