ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Το Σάββατο η ετυμηγορία για τον μπάτλερ του Πάπα

Το Σάββατο η ετυμηγορία για τον μπάτλερ του Πάπα

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012 | 01:00


Η ετυμηγορία στη δίκη του πρώην μπάτλερ του πάπα, του Πάολο Γκαμπριέλε, ο οποίος κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε εκατοντάδες έγγραφα στα διαμερίσματα του Βενέδικτου 16ου, θα ανακοινωθεί το Σάββατο, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας, ο ιερέας Φεντερίκο Λομπάρντι.

"Το κατηγορητήριο, η ακροαματική διαδικασία, οι απαντήσεις των μερών και η απολογία του κατηγορουμένου" θα ολοκληρωθούν το Σάββατο, δήλωσε ο ιερέας Λομπάρντι. Στη συνέχεια το δικαστήριο θα αποσυρθεί για διαβουλεύσεις και θα ανακοινωθεί η ετυμηγορία. Ο Γκαμπριέλε κινδυνεύει με φυλάκιση ως τεσσάρων ετών.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ένας αστυνομικός κατέθεσε πως πάνω από χίλια "έγγραφα ενδιαφέροντος", ένα μέρος των οποίων απευθυνόταν στον πάπα Βενέδικτο 16ο ή ήταν υπογραμμένο απ' αυτόν, κατασχέθηκαν στην κατοικία του Γκαμπριέλε στο Βατικανό κατά τη σύλληψή του το Μάιο.

"Βρέθηκαν πάνω από χίλια έγγραφα ενδιαφέροντος, πρωτότυπα ή φωτοτυπίες" κατά την έρευνα στις 23 Μαΐου. Ήταν κρυμμένα ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα διάφορα χαρτιά, στην κατοικία του Γκαμπριέλε, δήλωσε ο επιθεωρητής Σιλβάνο Κάρλι, ένας από τους τέσσερις αστυνομικούς που κατέθεσαν κατά την τρίτη ημέρα της δίκης του μπάτλερ.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών, ο Γκαμπριέλε είχε επίσης στην κατοχή του έγγραφα που έφεραν την ένδειξη "προς καταστροφή". Είπαν ακόμη πως η κλοπή των εγγράφων έθεσε σε κίνδυνο μερικές επιχειρήσεις του Βατικανού και ότι ο Γκαμπριέλε είχε τυπώσει οδηγίες για το πώς να κρύβει αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών και να χρησιμοποιεί με μυστικότητα κινητά τηλέφωνα

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger