ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » «Καμπανάκι» κινδύνου για το Ιράν από τον Λίμπερμαν

«Καμπανάκι» κινδύνου για το Ιράν από τον Λίμπερμαν

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 | 15:40



Οι διεθνείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στο Ιράν σε μια προσπάθεια να πειστεί η Τεχεράνη να αποκηρύξει το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμά της θα μπορούσαν να υποκινήσουν μια λαϊκή εξέγερση στη χώρα, όπως αυτή που έγινε στην Αίγυπτο, υποστηρίζει ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Άβιγκντορ Λίμπερμαν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Χααρέτζ.

«Οι διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης που έγιναν στο Ιράν τον Ιούνιο του 2009 (μετά την επανεκλογή του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ στην προεδρία) θα επιστρέψουν ακόμη πιο δυναμικές», διαβεβαίωσε ο Ισραηλινός υπουργός.

«Θα υπάρξει μια επανάσταση του τύπου της πλατείας Ταχρίρ», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας, αναφερόμενος στις ογκώδεις διαδηλώσεις του Καΐρου που οδήγησαν στην ανατροπή του Αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ τον Φεβρουάριο του 2011.

Το Ιράν βρίσκεται σε κατάσταση «οικονομικής καταστροφής», συνέχισε ο Λίμπερμαν κάνοντας λόγο για την υποχώρηση του ιρανικού ριάλ έναντι του δολαρίου, την «έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης, την αύξηση της εγκληματικότητας» ενώ υποστήριξε ότι οι Ιρανοί βγάζουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και επιδιώκουν να φύγουν από τη χώρα.

Η συνέντευξη δόθηκε το Σάββατο στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όπου ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου την Πέμπτη είχε απευθυνθεί στους ηγέτες των χωρών χρησιμοποιώντας το σκίτσο μιας βόμβας στο οποίο ζωγράφισε με έναν μαρκαδόρο μια κόκκινη γραμμή για να δείξει ποιο είναι το όριο που δεν επιτρέπεται να υπερβεί το Ιράν. «Μπορεί να γελάτε, όμως όλος ο κόσμος μιλάει (...) για την κόκκινη γραμμή», είπε ο Λίμπερμαν στην εφημερίδα.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger