ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Σουλτς: Η επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα έγινε καθυστερημένα

Σουλτς: Η επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα έγινε καθυστερημένα

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 | 02:00




Κριτική στο γεγονός πως η επίσκεψη που πραγματοποίησε την περασμένη Τρίτη στην Αθήνα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, έγινε με «καθυστέρηση», ασκεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε», τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «θα ήταν ένα πολύ σημαντικό μήνυμα, εάν η επίσκεψη αυτή είχε πραγματοποιηθεί νωρίτερα».

Στην ίδια συνέντευξη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζητά να υπάρξουν αναπτυξιακά μέτρα, από το μεγάλο προϋπολογισμό της ΕΕ, ακριβώς τώρα και για εκείνες τις χώρες στις οποίες είναι ιδιαίτερα υψηλή η ανεργία των νέων, όπως στην Ελλάδα.

Μια σκόπιμη πρωτοβουλία θα μπορούσε, κατά την άποψή του, να είναι «μικροδάνεια» για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες θα ήταν δυνατόν να επενδύσουν άμεσα και τοπικά σε διάφορα προγράμματα και ειδικότερα στην Ελλάδα («όπου η οικονομία έχει καταρρεύσει με τα επανειλημμένα προγράμματα λιτότητας»). Πρέπει να προωθηθούν, επιτέλους, τέτοια μέτρα, είπε.

Σε άλλη, σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», ο Μάρτιν Σουλτς καταγγέλει πως αποτελεί «ντροπή» να αναγκάζονται οι νέοι άνθρωποι από μερικές χώρες - μέλη της ΕΕ, να μεταναστεύουν, επειδή δεν έχουν πλέον καμιά προοπτική σε αυτές και αυτό τη στιγμή που η Ευρώπη είναι η πλουσιότερη ήπειρος στη γη. «Για το λόγο αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν μέσα σε ταχύτατο χρόνο, μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων», προσθέτει. Ως παράδειγμα τέτοιων μέτρων αναφέρει, ότι ιδιαίτερα τον εντυπωσίασε συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Αθήνα, ο οποίος του ανέφερε την ύπαρξη ενός καταλόγου 200 προγραμμάτων για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να προσλάβουν απευθείας και να απασχολήσουν νέους ανθρώπους. Πρόκειται για προγράμματα στους τομείς, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τουρισμός, επέκταση αεροδρομίων, ανανέωση στόλου, ανακαίνιση σχολείων, δίκτυα αποχέτευσης, νοσοκομεία και γενικά, έργα υποδομών.

Όμως, όπως σημειώνει ο κ. Σουλτς, υπάρχει ένα πρόβλημα, ότι, δηλαδή, δεν τους δίνονται δάνεια και εν προκειμένω ο ίδιος προτείνει την εκπόνηση ενός προγράμματος για «μικροδάνεια» με απευθείας χορήγησή τους σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πραγματοποιεί από χθες επίσημη επίσκεψη στην Αυστρία, έχοντας στη Βιέννη συνομιλίες με τον Αυστριακό σοσιαλδημοκράτη καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν και αύριο θα είναι ο επίσημος προσκεκλημένος στο 42ο συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αυστρίας, στην πόλη Σανκτ Πέλτεν.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger