ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ντράγκι: Η πρόοδος στην Ελλάδα είναι σημαντική

Ντράγκι: Η πρόοδος στην Ελλάδα είναι σημαντική

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 | 09:00

Η Ελλάδα έκανε «αισθητή» πρόοδο, «σημαντική» όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις, έστω κι αν μένει να γίνει ακόμη δουλειά, δήλωσε...ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

«Είναι σαφές ότι οι πρόοδοι όσον αφορά στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις είναι αισθητές και σημαντικές και είναι επίσης σαφές ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα», δήλωσε ο Ντράγκι κατά την ακρόασή του από την Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία αναμεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι του κοινοβουλίου.

«Παρατηρούμε πρόοδο, παρατηρούμε μια ανάγκη για περισσότερη δουλειά», πρόσθεσε αρνούμενος αντίθετα να μιλήσει για το αποτέλεσμα του ελέγχου των δημοσιονομικών της Ελλάδας πριν από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της τρόικας των δανειστών της Ελλάδας (ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ). «Πρέπει να περιμένουμε την έκθεση της τρόικας», δήλωσε.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η έκθεση αυτή, η οποία αναμένεται στα μέσα Οκτωβρίου, υπάρχει κίνδυνος να έχει μια κάποια καθυστέρηση.

Τη νύχτα στο Λουξεμβούργο, οι πιστωτές της Ελλάδας διατήρησαν την πίεση για να εφαρμόσει η χώρα μέτρα λιτότητας, δίνοντάς της περιθώριο ως τις 18 Οκτωβρίου το αργότερο για να «δείξει την αποφασιστικότητά της να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί». Ο Ντράγκι είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι η ΕΚΤ δεν θα δεχόταν μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που κατέχει για να βοηθήσει τη χώρα.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger