ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Την ημέρα "γερμανικής ενότητας" τιμούν οι Γερμανοί

Την ημέρα "γερμανικής ενότητας" τιμούν οι Γερμανοί

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012 | 18:00




Την ημέρα «γερμανικής ενότητας» τιμούν οι πολίτες της Γερμανίας, με τις εορταστικές εκδηλώσεις να επικεντρώνονται φέτος στο Μόναχο. Όπως κάθε χρόνο, οι Γερμανοί κάνουν έναν απολογισμό του εδάφους που έχει καλυφθεί στη σύγκλιση των πρώην ανατολικών κρατιδίων με τα δυτικά και τις αποκλίσεις που ακόμη παραμένουν.

Ενδεικτικά, η "Deutsche Welle" επισημαίνει πως το χάσμα έχει αρχίσει να γίνεται εκ νέου αισθητό καθώς η οικονομία των πρώην ανατολικών κρατιδίων μειώνεται κατά 2% και φτάνει στο 71% του μέσου όρου των δυτικών κρατών, την στιγμή που η αγορά εργασίας παραμένει πιο ελκυστική για τους νέους στα δυτικά κρατίδια. Βέβαια, αυτός δεν είναι λόγος να μην γιορτάζει η χώρα την λύση του λεγόμενου γερμανικού ζητήματος, που πέρασε μία για πάντα στην ιστορία με την πλήρη επανένωση Δυτικής και Ανατολικής Γερμανίας στις 3 Οκτωβρίου του 1990, έναν χρόνο μετά την Πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

Το επίκεντρο των εκδηλώσεων είναι φέτος το Μόναχο, καθώς η Ημέρα Γερμανικής Ενότητας - η μοναδική εθνική γιορτή της Γερμανίας - γιορτάζεται κάθε χρόνο στο κρατίδιο που προεδρεύει της Άνω Βουλής (εν προκειμένω η Βαυαρία). Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με Οικουμενική θεία λειτουργία, την οποία θα παρακολουθήσουν ο πρόεδρος της Γερμανίας, Γιόαχιμ Γκάουκ, όπως και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ ενώ η κεντρική τελετή θα ξεκινήσει αργότερα στην Όπερα του Μονάχου.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger