ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Δυναμικά στις αγορές τα Χανιώτικα Προϊόντα

Δυναμικά στις αγορές τα Χανιώτικα Προϊόντα

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 | 08:40

Τώρα είναι η ευκαιρία τα Κρητικά αγροτικά προϊόντα σε συνθήκες ύφεσης, να αναδειχθούν σε τοπικό και διεθνές επίπεδο διεκδικώντας αξιόλογο μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς.

Τη δήλωση αυτή έκανε από τα Χανιά ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπόρων Τροφίμων, Ποτών Εξωτερικού (ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ) κ. Αριστοτέλης Καρβέλας ο οποίος με δωδεκαμελή αντιπροσωπεία του Συνδέσμου επισκέπτονται τα Χανιά μετά από πρόσκληση του Επιμελητηρίου Χανίων και του Προέδρου κ. Μαργαρώνη, για μία σειρά επαφών με Χανιώτες παραγωγούς προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τα προϊόντα της Κρητικής γης και να τα προωθήσουν στις αγορές της Ευρώπης.

Οι αντιπρόσωποι του Συνδέσμου, που δραστηριοποιούνται στη Γερμανία, την Αυστρία, το Λουξεμβούργο και την Ιταλία συναντήθηκαν χθες στο ΚΑΜ με Χανιώτες παραγωγούς, γεύτηκαν τα τοπικά προϊόντα που επιμελώς είχαν εκτεθεί και είχαν Β2Β συναντήσεις, με στόχο μία μελλοντική συνεργασία.

Στο περιθώριο των συναντήσεων ο κ. Καρβέλας, ευχαρίστησε το Επιμελητήριο Χανίων για την στήριξη και την φιλοξενία του και δήλωσε πως μέλημα του Συνδέσμου είναι η προβολή της ποιότητας των Ελληνικών Τροφίμων και Ποτών στα καλύτερα εμπορικά δίκτυα ανά τον κόσμο. «Τα προϊόντα που είδαμε είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ, είναι εξαιρετικά από εμφάνιση και ποιότητα. Έχουν δηλαδή ένα σοβαρό υπόβαθρο για να τα συμπληρώσουμε στις δικές μας αποθήκες και στους καταλόγους των Ελληνικών προϊόντων».

Στο πλαίσιο της τριήμερης παραμονής τους οι εκπρόσωποι του ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ θα συμμετάσχουν στις εργασίες του διεθνούς συνεδρίου για το λάδι που διοργανώνει η Χανιώτικη εξαγωγική εταιρεία Terra Creta, θα επισκεφθούν την υπεραιωνόβια ελιά στις Βούβες Κισσάμου, θα μεταβούν στο Ρέθυμνο προκειμένου να έχουν αντίστοιχες συναντήσεις, ενώ το πρωί του Σαββάτου θα συναντηθούν στο Επιμελητήριο Χανίων με τους παραγωγούς προκειμένου να τους δώσουν χρήσιμες πληροφορίες για το Νομικό πλαίσιο, τροφίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις συσκευασίες τροφίμων και τη σήμανσή τους.

Να σημειωθεί ότι ο ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ, δραστηριοποιείται από το 1960 στις ευρωπαϊκές αγορές, στηρίζει το Ελληνικό προϊόν στον ευρύτερο ανταγωνισμό της Κεντρικής Ευρώπης και προασπίζει τα συμφέροντα των Ελληνικών δικτύων που διαχειρίζονται τρόφιμα – ποτά και είναι μέλη του Συνδέσμου.

Οι επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Επιμελητηρίου Χανίων και συμμετείχαν είναι οι:

«ΤΕΜΕΝΙΑ» ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ, BIOLEA G. DIMITRIADIS & SIA O.E., ΑΦΟΙ ΧΙΩΤΑΚΗ ΑΒΕΕ, ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ - Ι. Μιχελάκης Α.Ε., ΥΙΟΙ ΒΑΣ. ΜΠΑΛΑΝΤΙΝΟΥ Ο.Ε., ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΝΤΟΥΡΑΚΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΡΕΝΙΕΡΗΣ ΕΕΕ, ΣΑΡΑΚΗΝΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ «ΣΑΜΑΡΙΑ», "ELIVA" ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, CRETAN BAKERY PERRAKIS S.A., ΑΡΤΟΠΟΙΗΜΑΤΑ - ΠΟΛΕΝΤΑΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΒΙΟΧΥΜ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΝΙΩΝ, ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ «ΝΟΣΤΟΣ», ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΟΦΟΥΛΗ, Φ. ΣΥΚΑ & ΣΙΑ Ο.Ε., ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΤΑΡΕΙΑ ΑΝΩΣΚΕΛΗ ΑΒΕΕ - ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, VERGIN OIL-ΨΥΛΛΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΠΑΞΙΜΑΔΙΟΥ.

Οι συναντήσεις ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ – παραγωγών που έγιναν στο ΚΑΜ έγιναν σε συνεργασία με την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ και την Πρόεδρό της κ. Νάνσυ Αγγελάκη.
flashnews.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger