ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Επιμένει η τρόικα για τις ανατροπές στα εργασιακά

Επιμένει η τρόικα για τις ανατροπές στα εργασιακά

Written By Greekznews 3 on Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012 | 22:40
Επεισοδιακά ξεκίνησε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, με την τρόικα. Πρώτοι στο υπουργείο Εργασίας μπήκαν οι Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ, ωστόσο μετά την είσοδο των δύο υψηλόβαθμων στελεχών της τρόικας στο υπουργείο Εργασίας, μερικές δεκάδες μέλη του ΠΑΜΕ και άτομα με αναπηρικά προβλήματα απέκλεισαν την είσοδο του υπουργείου.

Οταν έφτασε ο Πολ Τόμσεν, καθώς δεν μπορούσε να μπει από την κεντρική είσοδο του υπουργείου, οδηγήθηκε από τους άνδρες ασφαλείας του στην είσοδο από την πίσω πόρτα. Από λάθος, όμως, μπήκαν σε άλλη στοά και βρέθηκαν σε γυμναστήριο.

Τελικά, κατάφεραν να βρουν την πίσω πόρτα του υπουργείου Εργασίας, από την οποία ο κ. Τόμσεν ανέβηκε στην αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Γιάννη Βρούτση με την τρόικα.

Η συνάντηση τελικά του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, με τους κυρίους Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες. Επί τάπητος τέθηκαν τα θέματα που αφορούν τις τριετίες, τον κατώτατο μισθό, τις αποζημιώσεις λόγω απόλυσης και την ευελιξία του ωραρίου εργασίας.

Κάθε τριετία σήμερα αυξάνει τον μισθό γύρω στο 9%, κάτι που η τρόικα επιθυμεί να καταργηθεί, προκειμένου οι αυξήσεις να συμφωνούνται έπειτα από συνεννόηση εργαζομένου και εργοδότη.

Η κυβέρνηση εξετάζει και διαπραγματεύεται εναλλακτικά σενάρια για να περιοριστεί η αύξηση του μισθού λόγω τριετιών. Ετσι, εξετάζεται να μειωθεί η αύξηση που προβλέπεται ανά τριετία από το 9% που είναι σήμερα στο 5%.

Ταυτόχρονα, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκονται η μείωση του χρόνου προειδοποίησης για την καταβολή της αποζημίωσης λόγω απόλυσης εργαζομένων.

Η κυβέρνηση πάντως δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να προχωρήσει σε νέα μείωση του ποσού της αποζημίωσης, αλλά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης του χρόνου προειδοποίησης κατά δύο ή και τρεις μήνες για όλους τους εργαζομένους. Ωστόσο, η τρόικα πιέζει και για τη μείωση των αποζημιώσεων.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger