ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Συνάντηση του Πανελλαδικού Μετώπου Υγείας για την κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ

Συνάντηση του Πανελλαδικού Μετώπου Υγείας για την κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 | 05:50



της Αιμιλίας Σταθάκου

Έκτακτη συνάντηση εν όψει της κατάρρευσης του ΕΟΠΥΥ και των δραματικών εξελίξεων στο χώρο της υγείας είχε το Πανελλαδικό Μέτωπο Υγείας .

Κεντρικό θέμα της συνάντησης που έγινε στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ήταν οι κινητοποιήσεις των παρόχων υγείας του ΕΟΠΥΥ που ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου.

Οι εκπρόσωποι των ασθενών και των συνταξιούχων εξέφρασαν την αγωνία τους καθώς η κατάσταση που θα δημιουργηθεί θα πλήξει ειδικά τους χρόνιους πάσχοντες και τις ευαίσθητες ομάδες ασθενών και θ απειλήσει την υγεία και τη ζωή των ασφαλισμένων.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των παρόχων υγείας εξέφρασαν την στήριξή τους στον έλληνα ασθενή και στον ασφαλισμένο ωστόσο όπως τόνισαν τα δυσβάσταχτα χρέη του ΕΟΠΥΥ οδηγούν στην οικονομική εξαθλίωση και στον αφανισμό τους.

Όπως τόνισαν τα εργαστήρια και τα διαγνωστικά κέντρα οδηγούνται σε αφανισμό ενώ οι Έλληνες Ιατροί, λειτουργούν ως εθελοντές της Δημόσιας Υγείας, με εξευτελιστικές αμοιβές, με τα οφειλόμενα προς αυτούς από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, να ξεπερνούν το 1,3 δις ευρώ τα τελευταία 2 χρόνια.

Στη συνάντηση αποφασίσθηκε οι πάροχοι και οι χρήστες της υγείας να κινηθούν με νομικές διαδικασίες εναντίον του ΕΟΠΥΥ διεκδικώντας τις οφειλές και τον συμψηφισμό των χρεών που έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τον υγειονομικό κόσμο.

Επίσης αποφασίσθηκε Πανυγειονομική συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 17 Οκτωβρίου, με την συμμετοχή παρόχων και χρηστών υγείας και παράλληλες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι «η κατάσταση στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας, βρίσκεται στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης, με συνέπεια να απειλούνται πλέον ανθρώπινες ζωές. Ζητάμε άμεσα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για να εκτεθούν τα δραματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας».
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger