ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Σομαλία: Διορίστηκε νέος πρωθυπουργός

Σομαλία: Διορίστηκε νέος πρωθυπουργός

Written By Ανώνυμος on Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012 | 14:20



Ο Σομαλός πρόεδρος Χάσαν Σέιχ Μοχάμουντ διόρισε τον Άμπντι Φάραχ Σίρντον Σαΐντ νέο πρωθυπουργό της χώρας, δήλωσαν διπλωμάτες και κυβερνητικές πηγές, η πρώτη σημαντική απόφαση που λαμβάνει μια εγκατεστημένη κυβέρνηση έπειτα από μια διαμάχη είκοσι χρόνων.

Ο Σαΐντ, νεοεισερχόμενος στην πολιτική, ήταν ένας εξέχων επιχειρηματίας στη γειτονική Κένυα και είναι παντρεμένος με την Άσα Χάτζι Έλμι, μια σημαντική Σομαλή ακτιβίστρια υπέρ της ειρήνης.

Δυτικός διπλωμάτης είπε πως ο Σαΐντ θεωρείται υπεράνω της διαβόητα ασταθούς πολιτικής των φυλών στη Σομαλία, όπως και ο νέος πρόεδρος, και η είδηση του διορισμού του θα χαιρετιστεί από τις ξένες κυβερνήσεις.

«Όπως όλες οι αποφάσεις που έχει λάβει μέχρι τώρα ο νέος πρόεδρος, είναι μια καλή απόφαση, και η Σομαλία “ρολάρει” κάπως με την εκλογή τού (Μοχάμεντ Οσμάν) Τζαουάρι ως προέδρου του κοινοβουλίου και του Μοχάμουντ ως προέδρου», δήλωσε η διπλωματική πηγή στο πρακτορείο Reuters.

Ο Μοχάμουντ, πρώην ακαδημαϊκός και επίσης νεοεισερχόμενος στην πολιτική, εξελέγη πρόεδρος με μυστική ψηφοφορία στις 10 Σεπτεμβρίου, ένα αποτέλεσμα που χαιρετίστηκε από τους υποστηρικτές του ως ψήφος για αλλαγή στη χώρα αυτή, την οποία έχει ρημάξει ο πόλεμος και η αναρχία από το 1991.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, διπλωματικές πηγές δήλωσαν πως ο διορισμός του Σαΐντ στο αξίωμα του πρωθυπουργού θα πρέπει να εγκριθεί από τους Σομαλούς βουλευτές.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger