ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ο Νικολόπουλος στους εισαγγελείς για τη λίστα Λαγκάρντ

Ο Νικολόπουλος στους εισαγγελείς για τη λίστα Λαγκάρντ

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012 | 20:10




Τους Οικονομικούς Εισαγγελείς, κ.κ. Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη επισκέφθηκε χθες στα γραφεία του ΣΔΟΕ Αθήνας ο Βουλευτής και συντονιστής του ΚΙΝ.Α. (Κίνημα «Αναγένηση»), Νίκος Ι. Νικολόπουλος.

Ο Νίκος Νικολόπουλος ζήτησε την παρέμβασή τους και την ενδελεχή έρευνα της υπόθεσης με την λίστα των 1991 Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία, που αποκαλύφθηκε ότι δύο χρόνια πριν είχε παραδοθεί από την Κριστίν Λαγκάρντ στον Γ. Παπακωνσταντίνου.

Είναι αξιοσημείωτο ότι παρεδόθη στον αρμόδιο Υπουργό, μέσω της διπλωματικής οδού, δηλαδή μέσω της πλέον επίσημης για Κράτος διαδικασίας. Περιέργως όμως αντί θεσμικών ενεργειών, ο ίδιος προσωπικά, από τη λίστα αυτή σημείωσε κάποια ονόματα και ζήτησε από τον πολιτικό του φίλο και συνεργάτη Γ. Καπελέρη να τα ελέγξει. Όλους τους άλλους έλληνες καταθέτες στην Ελβετία, τους κράτησε κρυφούς και δεν τους παρέδωσε, όπως όφειλε, στις αρμόδιες δικαστικές και φορολογικές υπηρεσίες για επεξεργασία και έλεγχο. Επίσης πρέπει να υπογραμμισθεί πως αρνιόταν ότι υπήρχε λίστα και ότι την είχε παραδώσει στο ΣΔΟΕ, ενώ είναι πια αδιαμφισβήτητο ότι επί 6 τουλάχιστον μήνες αυτή βρισκόταν «καλά φυλαγμένη» στο συρτάρι του Γραφείου του.

Ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αναγέννηση κ. Νικολόπουλος, ζήτησε την έρευνα για το εάν ο Αρχηγός του τρίτου σε δύναμη ελληνικού πολιτικού κόμματος Ευ. Βενιζέλος, χωρίς καμία πλέον θεσμική θέση στο Υπουργείο Οικονομικών, μπορεί να κατέχει επί πάνω από ένα χρόνο αντίγραφο λίστας που αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του Ελληνικού Δημοσίου. Μπορεί να διακρατεί μια λίστα που περιέχει προσωπικά στοιχεία ελλήνων πολιτών, όταν μάλιστα τα στοιχεία αυτά, ποτέ δεν τέθηκαν τα δύο τελευταία υπ’ όψιν των αρμόδιων Δικαστικών και ελεγκτικών υπηρεσιών για έλεγχο.

Πολύ δε περισσότερο όταν οι και οι υπηρεσίες αυτές τις τελευταίες ημέρες τα αναζητούν επί ματαίω, χωρίς μάλιστα ούτε καν ο σημερινός Υπουργός να είναι ενήμερος για το θέμα. Ο παραιτηθείς Υφυπουργός Εργασίας κ. Ν. Ι. Νικολόπουλος μετέφερε την απαίτηση των Ελλήνων αλλά και την προσδοκία τους λέγοντας στους κ. Εισαγγελείς.

«Η πλήρης αποκάλυψη όσων συγκάλυψαν επί δύο χρόνια την υπόθεση, όσων απέκρυψαν από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές τη λίστα, όσων την εξαφάνισαν και κυρίως ο τρόπος που τη διαχειρίστηκαν στο παρασκήνιο, αποτελεί μέγιστη αναγκαιότητα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αλλά και προσφορά στην Δημοκρατία και στην Εθνική ασφάλεια, ενώ παράλληλα, κοινοποίησε στους Εισαγγελικούς Λειτουργούς όλες τις πολυσέλιδες ερωτήσεις του, τις οποίες έχει καταθέσει εδώ και δυο χρόνια στη Βουλή για τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger