ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Αρβανιτόπουλος: Προτεραιότητα η αναβάθμιση του πανεπιστημίου

Αρβανιτόπουλος: Προτεραιότητα η αναβάθμιση του πανεπιστημίου

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012 | 23:20




Πρώτη προτεραιότητα για μας είναι η αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου, ανέφερε την Πέμπτη ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα Κέντρα Μετά-λυκειακής Εκπαίδευσης (Κολέγια) και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξής του με τον υπουργό Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη για τη ναυτική εκπαίδευση.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος αναφέρθηκε στον εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη, (σχέδιο «Αθηνά» που πρόκειται να εφαρμοσθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση): «Πρώτον, είναι οι ρυθμίσεις που καταθέσαμε ούτως ώστε να εφαρμοστεί ο Νόμος 4009 και κατά το διοικητικό του σκέλος, και χαίρομαι σήμερα να πω ότι σχεδόν όλα τα Πανεπιστήμια έχουν προκηρύξει εκλογές για Συμβούλια. Αυτό, δηλαδή, το οποίο αποτελούσε αγκάθι τον περασμένο χρόνο, έρχεται να λυθεί, να ολοκληρωθεί η εφαρμογή του Νόμου, η οποία πιστεύουμε ότι θα φέρει μια καλύτερη διοικητική λειτουργία των πανεπιστημίων.

Το δεύτερο βέβαια είναι ο συνολικός εξορθολογισμός του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας γιατί όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι 40 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στη χώρα είναι πολλά. Όταν, για παράδειγμα, το Ισραήλ έχει μόνο 7, αντιλαμβάνεστε ότι για μια χώρα 11 εκατ. κατοίκων σαράντα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα είναι πολλά. Και ξέρουμε όλοι πως έγινε αυτή η ανάπτυξη του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας. Δεν λογοδοτούσε ούτε σε ακαδημαϊκά ούτε σε αναπτυξιακά κριτήρια. Αυτό θα το κάνουμε μέσα από συγχωνεύσεις, έχοντας γνώμονα τον Στρατηγικό Αναπτυξιακό Χάρτη της χώρας, τα εθνικά συμφέροντα και βεβαίως και ακαδημαϊκά κριτήρια. Αυτό θα ολοκληρωθεί και αυτό θα συντελέσει στην αναβάθμιση των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων».
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger