ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Μία υφυπουργός καταγγέλλει για τις δομές ψυχικής υγείας

Μία υφυπουργός καταγγέλλει για τις δομές ψυχικής υγείας

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012 | 16:10


Σοβαρότατες καταγγελίες έκανε η υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη, για μεγάλες σπατάλες στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας και για την κακοδιοίκηση των Υπηρεσιών Ιδιωτικού Δικαίου.

Η κ. Σκοπούλη άφησε αιχμές για τους προκατόχους της. «Σήμερα, οδηγηθήκαμε εδώ, καθώς οι προηγούμενοι δεν έκαναν αυτά που έπρεπε» υποστήριξε. Η ίδια μίλησε για υπέρογκες σπατάλες, κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση.

Χαρακτηριστική περίπτωση στην οποία αναφέρθηκε είναι ότι διοικητικός υπάλληλος αμείβεται με 63.000 ετησίως, επιστημονικός υπεύθυνος ΠΕ γιατρός με 70.000 ευρώ και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Βοηθός Νοσηλεύτρια με 40.000 ευρώ !

Όπως επίσης αποκάλυψε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ψυχικής υγείας και χρηματοδοτούνται κυρίως από τον τακτικό προϋπολογισμό, δεν έχουν προχωρήσει σε περιστολή λειτουργικών δαπανών ούτε και σε μισθολογικές μειώσεις.

Όπως επίσης ανέφερε ξενώνας διαθέτει έξι ψυχολόγους, ενώ άλλη δομή έχει απολογισμό 386.000 ευρώ χωρίς ουσιαστικά να παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Όπως επισήμανε η υφυπουργός «η συνεργασία των δομών Ιδιωτικού Δικαίου με το Δημόσιο λειτουργεί χωρίς κανόνες, με τις πρώτες να βλέπουν το Δημόσιο ως ''κουμπαρά''».
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger