ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Συμφωνία εξαγωγών Κρόκου Κοζάνης στην Αμερική

Συμφωνία εξαγωγών Κρόκου Κοζάνης στην Αμερική

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012 | 09:30

Την ίδια ώρα που η οικονομία στενάζει, οι κροκοκαλλιεργητές καταφέρνουν για μια ακόμη φορά να μας εκπλήξουν τονώνοντας την τοπική αλλά και την ευρύτερη οικονομία. Μετά από... περισσότερους από 2 μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων κατάφεραν να κλείσουν μια συμφέρουσα συμφωνία με την κορυφαία Αμερικανική εταιρεία μπαχαρικών "Mc Cormick"...σύμφωνα με την οποία φέτος θα εξάγουν 600 kg, (αν σας φαίνεται λίγο σκεφτείτε την τιμή ανα γραμμάριο περισσότερο από 1.5 ευρώ).

Η συμφωνία προβλέπει αύξηση της παραγωγής τα επόμενα χρόνια κάτι που εξαναγκάζει τους ανθρώπους του συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών να βρουν άμεσα νέους καλλιεργητές ώστε να καλύψουν την διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση.

Σύμφωνα με συνεχείς επιστημονικές μελέτες το φυτό του Κρόκου που παράγεται και καλλιεργείται στην Κοζάνη, αν και υπάρχει άγριο σε πολλά σημεία της χώρας μας, είναι το καλύτερο παγκοσμίως ξεπερνώντας την ποιότητα του Ισπανικού και του Ιρανικού, που έχουν μικρότερη τιμή πλέον η οποία οφείλεται στην μικρότερη συγκέντρωση στοιχείων μεταξύ των άλλων με αντιοξειδωτική δράση, αντιφλεγμονώδη, θρομβολυτική και πολλά ακόμη. Οι Αμερικανοί που φλερτάρουν χρόνια με το συνεταιρισμό της Κοζάνης είπαν το ναι αφήνοντας πίσω τους πολλούς διατεθειμένους πελάτες από την Ευρώπη τη Μέση Ανατολή και την Ιαπωνία..

Αν είστε διατεθειμένοι να εργαστείτε σκληρά και βρίσκεστε κοντά στην Κοζάνη, έχετε πολλές πιθανότητες να κερδίσετε σίγουρα χρήματα (μέχρι και 1500 ευρώ το στρέμμα) αρκεί να έχετε γερή μέση μεγάλη διάθεση και μεράκι. Στην Κοζάνη θα τα καταφέρετε όχι μόνο επειδή το κλίμα είναι μοναδικό παγκοσμίως για το συγκεκριμένο φυτό αλλά και επειδή ο καλά οργανωμένος συνεταιρισμός θα σας προσφέρει όλη την τεχνογνωσία και την υποστήριξη για να τα καταφέρετε.
Καλή δύναμη!
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger