ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Πολλά τα ερωτήματα γύρω από τον θάνατο Καμπούρογλου

Πολλά τα ερωτήματα γύρω από τον θάνατο Καμπούρογλου

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012 | 16:20




Πολλά ερωτήματα εγείρονται γύρω από τον θάνατο του επιχειρηματία Βλάση Καμπούρογλου, εκ των στενών συνεργατών του Άκη Τσοχατζόπουλου και των βασικών μαρτύρων στην υπόθεση με τις «χρυσές» μίζες, ο οποίος ελεγχόταν για το σκάνδαλο των αντιπυραυλικών συστημάτων TOR-M1.

O Βλάσης Καμπούρογλου είναι ο τρίτος νεκρός στην υπόθεση TOR M1. Δύο Ρώσοι είχαν δολοφονηθεί αμέσως μετά από έρευνα που έκαναν για τα «μαύρα» χρήματα γύρω από τους ρωσικούς πυραύλους που αγόρασε η Ελλάδα.

Ο Ιγκόρ Κλιμόφ ήρθε στην Αθήνα μαζί με άλλους Ρώσους εμπειρογνώμονες για να ελέγξουν τα αρχεία και να ανακαλύψουν την πορεία των χρημάτων. Στις 6 Ιουνίου του 2003 ο τότε γ.γ. Εξοπλισμών, Γιάννης Σμπώκος, βρέθηκε στη Μόσχα, έχοντας ραντεβού με τον Κλιμόφ. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας δολοφονήθηκε και ο στενός του συνεργάτης Σεργκέι Σίτκο, ο οποίος ήταν οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Rater, μετόχου της Antey.

Ο επιχειρηματίας βρέθηκε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε απαγχονισμένος, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια του θανάτου του και ειδικότερα αν πρόκειται για αυτοκτονία ή δολοφονία. Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, που επιβεβαιώθηκαν από το Υπουργείο Εξωτερικών και από τον πρέσβη της Ινδονησίας, ο Βλάσης Καμπούρογλου εντοπίστηκε νεκρός.

Ήταν ο εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρείας Drumillan, η οποία εμπλέκεται στις μίζες εκατομμυρίων δολαρίων προς το Υπουργείο Άμυνας για τα αντιπυραυλικά συστήματα TOR M-1.

Ποιος ήταν ο Βλάσης Καμπούρογλου

Ο Βλάσης Καμπούρογλου, γνωστός και ως «Τζορτζ Τορ, ήταν γνωστός στη Βουλή των Ελλήνων από το 2004. Τότε ως μάρτυρας είχε κληθεί από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ερευνούσε τις συμβάσεις των TOR-M1 να καταθέσει για την εταιρεία Drumilan International Hellas AE, της οποίας ήταν διευθύνων σύμβουλος και είχε αναλάβει τα αντισταθμιστικά οφέλη των ΤΟR-M1.

Ο κ. Καμπούρογλου υπήρξε στενός συνεργάτης του Σύρου επιχειρηματία- εμπόρου όπλων κ. Αλ Ζαγιάτ και είχε κατηγορηθεί από τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκο Ζήγρα, για ανάμειξη στις μίζες από την προμήθεια των ρωσικών οπλικών συστημάτων.

Ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας σε συμπληρωματική του απολογία έδωσε και νέα επιβαρυντικά στοιχεία για τον πρώην υπουργό, ο οποίος επέμεινε πως ήταν «ο πραγματικός ιδιοκτήτης και δικαιούχος των εταιρειών αυτών, μέσω των οποίων διακινήθηκαν οι παράνομες προμήθειές του από τα εξοπλιστικά».

Ο Νίκος Ζήγρας κατονόμασε τον Άκη Τσοχατζόπουλο ως τον άνθρωπο που ήταν πίσω από την εταιρεία DRUMILLAN, η οποία εμπλέκεται στην υπόθεση των ΤΟR M1, ενώ, επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς του για τους πρωταγωνιστές της διακίνησης των χρημάτων, συνέχισε να εντάσσει σ’ αυτούς και τον πρώην γενικό γραμματέα εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Σμπώκο.

Απόσπασμα από την απολογία Ζήγρα

«Κατ’ επανάληψη, ο ίδιος ο Τσοχατζόπουλος μου είχε πει ότι “περιμένω ο Σμπώκος να μου φέρει λεφτά”. Γνωρίζω από τον ίδιο τον Τσοχατζόπουλο ότι η βασική ομάδα διακίνησης της άνομης περιουσίας ήταν ο Τσοχατζόπουλος, ο Ιωάννης Σμπώκος, ο Βλάσης Καμπούρογλου, ο Ντίνος Μιχαηλίδης και ο Άραβας AL SAYAD FOUAD. Τα μαύρα χρήματα κατέληγαν όλα στον Τσοχατζόπουλο και στον Σμπώκο. Ο Τσοχατζόπουλος πάντα μου έλεγε: “τα πολλά λεφτά μου τα έχει ο Σμπώκος”. Σας επαναλαμβάνω ότι έχω ακούσει από τον Τσοχατζόπουλο να λέει ότι τα περισσότερα από τα χρήματά του τα διαχειριζόταν ο Σμπώκος μέσω της χρηματιστηριακής εταιρείας του πεθερού του και από εκεί διακινούνταν σε διάφορες επιχειρήσεις μέσω Ελβετικών τραπεζών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ν. Ζήγρας.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger