ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Λ. Αυγενάκης: «Το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι πρέπει να βελτιωθεί και να συνεχίσει»

Λ. Αυγενάκης: «Το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι πρέπει να βελτιωθεί και να συνεχίσει»

Written By Greekznews 1 on Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012 | 10:50

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης παρενέβη στη συζήτηση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, κατά την επεξεργασία και εξέταση του Σχεδίου Νόμου... του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης «Κύρωση της πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου-Παράταση διάρκειας του Προγράμματος ‘Βοήθεια στο Σπίτι’».

Κατά την τοποθέτησή του, ο Βουλευτής υπογράμμισε ότι «είναι αναγκαία η συνέχιση και βελτίωση της συγκεκριμένης δομής. Απαιτείται να διασφαλίσει η Πολιτεία με συνέπεια τη μισθοδοσία των εργαζομένων»- επιχείρημα, το οποίο έγινε αποδεκτό απ’ όλα τα κόμματα.

Επιπλέον, ο κ. Αυγενάκης κατέθεσε στον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο τα παρακάτω ερωτήματα:

1) πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι του προγράμματος,

2) εάν υφίσταται σχεδιασμός για διεύρυνση του κύκλου των δικαιούχων,

3) εάν υπάρχει πρόθεση βελτίωσης των παρεχόμενων αλλά και νέων υπηρεσιών προς τους ηλικιωμένους, τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες,

4) εάν έχει πραγματοποιηθεί αξιολόγηση του κόστους και της παροχής υπηρεσιών της δομής ως έχει μέχρι σήμερα.

Ο Υφυπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι: «Η διάρκεια του προγράμματος παρατείνεται ως τις 31 Μαρτίου 2013» ενώ για τα υπόλοιπα ερωτήματα σημείωσε ότι «η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) ολοκληρώνει σύντομα μελέτη αξιολόγησης της δομής και των υπηρεσιών της μέχρι και σήμερα και με δεδομένο ότι θέση της Κυβέρνησης είναι η συνέχιση του προγράμματος στήριξης αδύναμων συμπολιτών μας, δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων το πόρισμα της μελέτης μόλις ολοκληρωθεί, προς ενημέρωση και συζήτηση απ’ όλους τους Βουλευτές και τα κόμματα».
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger