ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Η τεστοστερόνη κάνει τους άνδρες πιο ειλικρινείς!

Η τεστοστερόνη κάνει τους άνδρες πιο ειλικρινείς!

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 | 01:20




Είναι γνωστό ότι η τεστοστερόνη θεωρείται η κατεξοχήν ανδρική ορμόνη και συσχετίζεται με την ριψοκίνδυνη συμπεριφορά και την επιθετικότητα. Πρόσφατα, όμως, οι ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο της Βόννης διεξήγαγαν ένα ενδιαφέρον πείραμα που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η τεστοστερόνη επηρεάζει και την ειλικρίνεια.

Αναλύοντας το βιολογικό υπόστρωμα του ψεύδους, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης συσχετίζονταν με πιο έντιμη συμπεριφορά και λιγότερα ψέματα, συγκριτικά με τα χαμηλότερα επίπεδα της συγκεκριμένης ορμόνης. Στο πλαίσιο του πειράματος, τοποθετήθηκε από ένα έμπλαστρο τεστοστερόνης σε 46 υγιείς άνδρες και από ένα εικονικό έμπλαστρο σε άλλους 45. Για να διασφαλιστεί η αμεροληψία του πειράματος, οι ερευνητές που συμμετείχαν στην έρευνα αλλά και οι ίδιοι οι συμμετέχοντες, δεν γνώριζαν ποιος άνδρας είχε λάβει αληθινή τεστοστερόνη και ποιος το εικονικό έμπλαστρο.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες έπαιξαν ένα παιχνίδι με ζάρια, όπου ο κάθε παίκτης ήταν απομονωμένος σε έναν ξεχωριστό θάλαμο και σημείωνε τα αποτελέσματα της ζαριάς του στον υπολογιστή. Με αυτόν τον τρόπο ήταν πολύ εύκολο να «κλέψει» ένας παίκτης. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι συμμετέχοντες στο πείραμα «έκλεψαν» μεν, αλλά εκείνοι που το έπραξαν λιγότερο συχνά ήταν όσοι είχαν τα υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα τους.

Η εξήγηση που δίνουν οι ειδικοί είναι ότι η συγκεκριμένη ορμόνη μάλλον τονώνει το αίσθημα της περηφάνιας και την ανάγκη να ενισχύσει κάποιος την αίσθηση ότι αξίζει, κερδίζοντας την εκτίμηση των άλλων. Επομένως, σ’ αυτό το πλαίσιο, ένα ψεύτικο κέρδος (μια κλεψιά) στα ζάρια δεν αξιολογείται ως πιο σημαντικό συγκριτικά με την ενίσχυση της αξίας και της αξιοπρέπειας ενός άνδρα.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger