ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Οι επτά στους δέκα ισπανόφωνοι στηρίζουν Ομπάμα

Οι επτά στους δέκα ισπανόφωνοι στηρίζουν Ομπάμα

Written By Greekznews 1 on Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012 | 08:30

Επτά στους δέκα ισπανόφωνους Αμερικανούς που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους θα ψηφίσουν τον Μπαράκ Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου. Τον ρεπουμπλικανό αντίπαλό του, Μιτ Ρόμνεϊ, προτιμούν μόνο δύο στους δέκα (ποσοστό 21%) προτιμούν.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα το 69% των ισπανόφωνων -της πολυπληθέστερης μειονότητας των ΗΠΑ- διαβεβαιώνουν ότι θα στηρίξουν τον Ομπάμα. Το ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο και από το 67% που είχαν ψηφίσει τον Δημοκρατικό υποψήφιο στις εκλογές του 2008.

Περίπου 23,7 εκατομμύρια ισπανόφωνοι είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους, δηλαδή 4 εκατομμύρια περισσότεροι σε σχέση με το 2008.

Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει το 11% του εκλογικού σώματος.

Το ινστιτούτο Pew που διεξήγαγε την έρευνα σημειώνει πάντως ότι μόνο το 77% των ερωτηθέντων είπαν ότι είναι «απολύτως βέβαιο» ότι θα πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές. Δύο στους τρεις ωστόσο (67%) πιστεύουν ότι η ψήφος των ισπανόφωνων θα είναι καθοριστική για την ανάδειξη του νικητή.

Η έρευνα ήταν τηλεφωνική σε δείγμα 1.765 ατόμων, εκ των οποίων οι 903 είναι εγγεγραμμένοι. Το περιθώριο λάθους ανέρχεται στις 4,6 μονάδες.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger