ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ως τον Ιανουάριο οι αποφάσεις για το νέο ακαδημαϊκό χάρτη

Ως τον Ιανουάριο οι αποφάσεις για το νέο ακαδημαϊκό χάρτη

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 | 19:30




Μέχρι τον προσεχή Ιανουάριο θα έχουν ληφθεί οι αποφάσεις για τον νέο ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που παρουσίασε, μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Όπως είπε ο υπουργός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλας Ξουλίδου, η διαδικασία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Το αμέσως επόμενο διάστημα, όμως, θα οριστικοποιηθούν-καταγραφούν τα κριτήρια, ακαδημαϊκά, επιστημονικά, αναπτυξιακά, περιφερειακά και άλλα, στα οποία θα πρέπει να βασιστεί ο εξορθολογισμός του ακαδημαϊκού χάρτη. Μέσα στο Νοέμβριο θα ξεκινήσει ο διάλογος με τη συμμετοχή της ακαδημαϊκής κοινότητας και των εμπλεκομένων φορέων με στόχο να ληφθούν αποφάσεις μέσα στο Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος επεσήμανε ότι «ο ακαδημαϊκός χάρτης όπως υφίσταται σήμερα είναι αποτέλεσμα στρεβλώσεων 20ετίας και ενός μοντέλου που δεν λογοδοτούσε ούτε σε επιστημονικά αλλά ούτε και σε ορθολογικά κριτήρια». Ο υπουργός -που χαρακτήρισε απόρροια του πελατειακού συστήματος την πανσπερμία γνωστικών αντικειμένων και τμημάτων που δεν συνάδουν με τις αναπτυξιακές ανάγκες ενός σύγχρονου μοντέλου- σημείωσε ότι το πρωτεύον δεν είναι ο εξορθολογισμός με οικονομικίστικα κριτήρια, αλλά η δημιουργία ανταγωνιστικών τμημάτων και η ανάδειξη των θυλάκων αριστείας.

Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξέφρασε επιφυλάξεις για τις αλλαγές που δρομολογούνται και τις αρνητικές συνέπειες που θα έχουν.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger