ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Συνεδριάζει το ΝΑΤΟ

Συνεδριάζει το ΝΑΤΟ

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012 | 05:40


Οι υπουργοί Άμυνας των χωρών του ΝΑΤΟ θα συνεδριάσουν στις Βρυξέλλες σήμερα και αύριο για να συζητήσουν σχετικά με την κατάσταση στο Αφγανιστάν, αναμένεται, ωστόσο, να θίξουν και το ζήτημα της Συρίας.
Η Συρία δεν περιλαμβάνεται στην επίσημη ατζέντα της εξαμηνιαίας αυτής συνόδου, αλλά «το ζήτημα είναι βέβαιο ότι θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια των συναντήσεων μεταξύ των υπουργών, στο περιθώριο των προγραμματισμένων συνόδων», δήλωσε ανώτερος δυτικός διπλωμάτης.
Το ΝΑΤΟ πραγματοποίησε έκτακτη σύνοδο την Τετάρτη για να καταδικάσει «σθεναρά» το θάνατο πέντε Τούρκων πολιτών που σκοτώθηκαν από όλμο που εκτοξεύτηκε από τη Συρία, και κάλεσε τη Δαμασκό «να σταματήσει τις κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου».
Ενδέχεται, επίσης, να συζητηθεί και η προτεινόμενη συγχώνευση ομίλων κατασκευής αμυντικού εξοπλισμού, του ευρωπαϊκού EADS και του βρετανικού BAE Systems, κατά τη διάρκεια των διμερών συναντήσεων που προβλέπονται μεταξύ των υπουργών της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας, οι οποίοι αναμένεται επίσης να έχουν ξεχωριστές συναντήσεις με τον Αμερικανό Υπουργό Άμυνας, Λίον Πανέτα
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger