ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Να “δώσουν” τους δικαστές που κατεβαίνουν από τις έδρες, ζητά ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου

Να “δώσουν” τους δικαστές που κατεβαίνουν από τις έδρες, ζητά ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου

Written By Greekznews 1 on Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012 | 14:10

Λίστα με τα ονόματα των δικαστών που σταματούν από τα καθήκοντά τους, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, ζητά ο προϊστάμενος...της επιθεώρησης των δικαστηρίων και των δικαστών, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Χρυσικός.

Ο κ. Χρυσικός, σύμφωνα με πληροφορίες, απέστειλε στους προϊσταμένους (διευθύνοντες) των δικαστηρίων της χώρας, έγγραφο με το οποίο ζητάει «λίστα» με τα ονόματα των δικαστών που κατεβαίνουν από την έδρα από τις 10 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου (3 μ.μ.), βάσει των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων των δικαστικών Ενώσεων (εκτός του Συμβουλίου της Επικρατείας).

Υπενθυμίζεται ότι όλες οι δικαστικές Ενώσεις, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δρομολογούμενη νέα περικοπή των αποδοχών τους, έχουν αποφασίσει από την έναρξη του δικαστικού έτους (17 Σεπτεμβρίου 2012) μέχρι τις 20 Οκτωβρίου να κατεβαίνουν από την έδρα των δικαστηρίων και να αναστέλλουν τη δημοσίευση των αποφάσεων (εκτός των επειγουσών).

Ο Γ. Χρυσικός διαβίβασε το σχετικό έγγραφο προς τους προϊσταμένους των δικαστηρίων σήμερα και όπως ισχυρίστηκε στους εκπροσώπους των δικαστικών Ενώσεων, αποσκοπεί στο να έχει «εικόνα» λειτουργίας των δικαστηρίων σε όλη τη χώρα. Δηλαδή, πόσα λειτουργούν κανονικά, πόσες δίκες γίνονται, ποιοι δικαστές κατεβαίνουν από τις έδρες, πόσοι δικάζουν κανονικά, κ.λπ.

Χωρίς φυσικά να είναι γνωστές οι περαιτέρω προθέσεις του προϊσταμένου επιθεώρησης, ενώ παραμένει φυσικά «ανοικτό» το όλο θέμα. Δηλαδή, αν προτίθεται να προχωρήσει ή όχι σε άλλες πειθαρχικής μορφής ενέργειες για τους δικαστές που κατεβαίνουν από τις έδρες.

Επίσης, δεν είναι ακόμη γνωστό εάν οι διευθύνοντες τα δικαστήρια της χώρας θα ανταποκριθούν στο αίτημα του κ. Χρυσικού.

Πάντως, η ενέργεια αυτή του Γ. Χρυσικού θα απασχολήσει και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, το οποίο θα συνέλθει αμέσως μετά τον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, προστάτη του δικαστικού σώματος.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger