ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Έλληνες! Απαγορεύονται οι διαδηλώσεις στην Αθήνα λόγω Μέρκελ!

Έλληνες! Απαγορεύονται οι διαδηλώσεις στην Αθήνα λόγω Μέρκελ!

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012 | 23:20




Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, απαγορεύθηκαν για αύριο, ημέρα επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Δείτε την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ:

Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύεται για λογούς δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας, κατά το χρονικό διάστημα από 09.00 ώρα της Τρίτης 09 Οκτωβρίου 2012 μέχρι και την 22.00 ώρα της ιδίας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους:

Β. Σοφίας (από τη συμβολή της με την Ακαδημίας) – Ακαδημίας – δεξιά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – συνέχεια Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Σούτσου Δ. – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – δεξιά Ποταμιανού Ηλία – συνέχεια Ίωνος Δραγούμη – αριστερά Β. Αλεξάνδρου – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – δεξιά Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – δεξιά Αρδηττού – αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), ως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Η άφιξη της Μέρκελ στην Αθήνα εκτιμάται ότι μεταφέρει ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης της κυβέρνησης, ενώ ενδέχεται να αποτελεί και προάγγελο θετικών εξελίξεων για τη χώρα κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., στις 18-19 Οκτωβρίου, την ώρα που οι κοινωνικές αντιδράσεις είναι έντονες και τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου για ενδεχόμενη νέα αναδιάρθρωση του χρέους αλλά και για παράταση καταβολής της δόσης των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ πληθαίνουν.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός ευελπιστεί στη δημόσια στήριξη της «σιδηράς κυρίας» της Ε.Ε. σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τη συνοχή της κυβέρνησής του. Η επίσκεψη αναμένεται να επισφραγίσει τον επώδυνο συμβιβασμό της κυβέρνησης με την τρόικα, καθώς πλέον το σκληρό πακέτο θα περιλαμβάνει μέτρα 8,8 δισ. ευρώ για το 2013, που θα προέλθουν από περικοπές.

Παράλληλα, η κυρία Μέρκελ θα έχει στις βαλίτσες της, εκτός από την αναγκαία υποστήριξη στις προσπάθειες του κ. Σαμαρά, τις παροτρύνσεις για να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές και τα συμφωνηθέντα, ενώ θα έχει σε ξεχωριστή θέση τις γερμανικές επιδιώξεις για επενδύσεις στη χώρα μας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ξεκαθαρίζει ότι η επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου δεν συνδέεται με το ζήτημα της καταβολής της επόμενης δόσης.

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό κανάλι ZDF δήλωσε πως η επίσκεψη Μέρκελ δεν σημαίνει και εκταμίευση της δόσης. «Η καγκελάριος δεν θα συζητήσει με την Ελλάδα ένα ζήτημα για το οποίο πρώτα πρέπει να συνταχθεί η έκθεση της τρόικας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το πρόγραμμα θα είναι σύντομο. Στις 12.00 θα καταφθάσει στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Στις 14.00 θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αμέσως μετά θα έχει τετ-α-τετ με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Πληροφορίες της zougla.gr αναφέρουν ότι σε περίπτωση που χρειαστεί ένα μέρος για τη μεσημεριανή της σιέστα τότε θα μεταβεί στο Χίλτον.

«Αστακός» η πρωτεύουσα

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν από το βράδυ της Δευτέρας, τα οποία θα θυμίζουν κατά πολύ την εποχή που ο Μπιλ Κλίντον επισκέφθηκε την Αθήνα, το 1999.

Συνολικά 7.000 αστυνομικοί με ενισχύσεις από την Περιφέρεια θα βγουν στους δρόμους. Από αέρος θα περιπολούν δύο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ.. Επίσης, θα επιστρατευτούν οι πέντε Αίαντες και οι σιδερένιοι φράκτες, ώστε να περιοριστούν οι διαδηλωτές.

Ήδη προκαλούν «πονοκέφαλο» στην αστυνομία οι τρεις συγκεντρώσεις που μέχρι τώρα έχουν ανακοινωθεί πως θα πραγματοποιηθούν αύριο, στην πλατεία Ομονοίας, την πλατεία Συντάγματος και έξω από τη γερμανική πρεσβεία.

Η Γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται να αφιχθεί στην Αθήνα γύρω στις 12.00 το μεσημέρι της Τρίτης. Από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» η αυτοκινητοπομπή που θα τη συνοδεύει πρόκειται να κινηθεί μέσω της Αττικής Οδού και της Περιφερειακής Υμηττού για να φθάσει στο Προεδρικό Μέγαρο. Όπως αναμένεται, για ένα διάστημα αύριο το πρωί η κυκλοφορία στον κλειστό αυτοκινητόδρομο θα είναι προβληματική - δεν είχε γίνει γνωστό αν θα γίνει αποκλεισμός της κυκλοφορίας έως το πέρας της μετακίνησης της κας Μέρκελ.

Ακόμη, αυξημένα μέτρα ασφαλείας θα ισχύσουν και για τη γερμανική πρεσβεία στην οδό Καραολή και Δημητρίου στο Κολωνάκι, το Ινστιτούτο Γκαίτε καθώς και σε γραφεία και αντιπροσωπείες σημαντικών γερμανικών εταιρειών που η αστυνομία εκτιμά πως μπορεί να γίνουν στόχοι θερμοκέφαλων.

Η ΕΛ.ΑΣ. θα ακολουθήσει την πρακτική των προληπτικών προσαγωγών. Άτομα που θα θεωρηθούν πως κινούνται ύποπτα ή κουβαλούν σακίδια θα ελέγχονται από τις αστυνομικές δυνάμεις. Αύριο αναμένεται να τοποθετηθούν και κάγκελα στο πλακόστρωτο που οδηγεί στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

«Θερμή» υποδοχή για τη Μέρκελ

Τα εργατικά συνδικάτα στην Αθήνα υποδέχονται την Άνγκελα Μέρκελ με διήμερο κινητοποιήσεων. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά των νέων μέτρων στις 18.00 σήμερα το απόγευμα. Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν ένστολοι των Σωμάτων Ασφαλείας, συνταξιούχοι και εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Επίσης, οι Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές Ελλάδας οργανώνουν σήμερα την 46η Μοτοπορεία τους στον Νομό Αττικής.

Παναττική τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12.00 έως τις 15.00, και συλλαλητήριο στις 13.00 στην πλατεία Συντάγματος κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη.

Επίσης, στις 13.00 θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ. Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη γερμανική πρεσβεία έχουν προαναγγείλει οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Τέλος, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) θα συμμετάσχει στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται αύριο, με αφορμή την επίσκεψη στη χώρα μας της Γερμανίδας καγκελαρίου, κηρύσσοντας στάση εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι το πέρας του ωραρίου.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger