ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » ΕΣΑ: Να ανοίγουν τα καταστήματα έξι Κυριακές τον χρόνο

ΕΣΑ: Να ανοίγουν τα καταστήματα έξι Κυριακές τον χρόνο

Written By Greekz News on Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012 | 04:20Να ανοίγουν τα καταστήματα έξι Κυριακές το χρόνο (αντί για μία που επιτρέπεται σήμερα, στις γιορτές των Χριστουγέννων) ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος δήλωσε σήμερα ότι διεκδικεί:

-Μία επιπλέον Κυριακή το μήνα Δεκέμβριο.

-Δύο Κυριακές κατά τη διάρκεια των τακτικών εκπτώσεων (1η Κυριακή των Χειμερινών και 1η Κυριακή των Θερινών εκπτώσεων) με αντίστοιχη μείωση της διάρκειάς τους σε 5 εβδομάδες.

-Δύο Κυριακές που περιλαμβάνονται στα δεκαήμερα διαστήματα των Φθινοπωρινών και ανοιξιάτικων ενδιάμεσων εκπτώσεων (mid season sales).

Ο ΕΣΑ διευκρινίζει ότι δεν έχει θέσει θέμα απελευθέρωσης του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και προτείνει οι επιπλέον Κυριακές να επιτραπούν μόνο για τον τομέα της πόλης που περικλείεται από τον δακτύλιο.

Επισημαίνει εξάλλου ότι η παραγωγική λειτουργία της αγοράς της πρωτεύουσας πλήττεται από σειρά παραγόντων (συγκεντρώσεις - πορείες - διαδηλώσεις - περιορισμός κυκλοφορίας αυτοκινήτων (μονά-ζυγά), εγκληματικότητα - παραβατικότητα) και ότι οι προτάσεις του στοχεύουν στο να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στην πόλη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger