ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Δολοφονία πολιτικού στο Μεξικό

Δολοφονία πολιτικού στο Μεξικό

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 | 01:40



Ο γιος του πρώην ηγέτη του κόμματος του Νιέτο - Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα του Μεξικού, ή PRI – και πρώην κυβερνήτη της περιφέρειας Κοχίγια,
δολοφονήθηκε από πυρά αγνώστων στην πόλη Χουιδάδ Ακούνα, διαβόητη για τη βία των καρτέλ των ναρκωτικών που δρούν στην περιοχή.


Ο 28χρονος Χοσέ Εντουάρντο Μορέιρα, γιος του Ουμπέρτο Μορέιρα, ήταν μέλος του PRI και εργαζόταν για την πολιτειακή κυβέρνηση με επικεφαλής το θείο του, Ruben Moreira, για την καταπολέμηση της διαφθορά και της δράσης των καρτέλ.

Οι δύο άντρες είχαν δηλωθεί αγνοούμενοι αρκετές ώρες πριν βρεθεί η σωρός του 28χρονου πολιτικού , αλλά επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί αν η δολοφονία του Μορέιρα συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα στην πόλη.

Ο νυν επικεφαλής του Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος και νικητής των προεδρικών εκλογών, Ενρίκε Πιένα Νιέτο, χαρακτήρισε την δολοφονία Χοσέ Εντουάρντο Μορέιρα "ανεπανόρθωτη απώλεια" και είπε ότι οι «δολοφόνοι δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητοι».

Η δολοφονία καταδικάστηκε επίσης από τον απερχόμενο πρόεδρο Φελίπε Καλντερόν, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, λέγοντας ότι «λυπάται βαθιά αυτή την άνανδρη δολοφονία."

Ο Ουμπέρτο Μορέιρα παραιτήθηκε από πρόεδρος του PRI στα τέλη του περασμένου έτους, υπό την πίεση οικονομικού σκανδάλου την διάρκεια της θητείας του ως κυβερνήτης της Κοχίγια και έκτοτε έχει κρατήσει ένα χαμηλό δημόσιο προφίλ
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger