ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » "Να πεθάνουν στη φυλακή οι δολοφόνοι του παιδιού μου"

"Να πεθάνουν στη φυλακή οι δολοφόνοι του παιδιού μου"

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012 | 18:50




Ο πατέρας του άτυχου αστυνομικού Γιώργου Σκυλογιάννη, ο οποίος έπεσε νεκρός στη φονική ενέδρα στου Ρέντη τον Μάρτιο του 2011 μαζί με έναν ακόμη συνάδελφό του, ξεσπά μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που επέβαλε μεγάλες ποινές στους δολοφόνους για τη ληστεία που είχαν πραγματοποιήσει πριν αδειάσουν τα όπλα τους πάνω στους άνδρες του νόμου. "Ελπίζω στο άλλο δικαστήριο για τη δολοφονία του γιου μου να φάνε όχι δεκαέξι αλλά… ογδόντα έξι χρόνια. Να πεθάνουν μέσα στη φυλακή!"

Ηταν 1η Μαρτίου του 2011 όταν το Πανελλήνιο πάγωσε μόλις πληροφορήθηκε τον φρικτό έγκλημα κατά δύο νέων αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους πάνω στο καθήκον. Το βράδυ εκείνης της ημέρας τα δύο άτυχα παλικάρια, ο 29χρονος Γιώργος Σκυλογιάννης και ο 23χρονος Γιάννης Ευαγγελινέλης, συμμετείχαν σε μία καταδίωξη, όταν ξαφνικά βρέθηκαν μπροστά από το κλεμμένο τζιπ των κακοποιών, που τους έκλεισαν τον δρόμο και άρχισαν να τους «γαζώνουν» με τα Καλάσνικοφ.

Ενάμιση χρόνο μετά το τραγικό περιστατικό που βύθισε στη θλίψη ολόκληρο το πανελλήνιο και ενώ τα δάκρυα των οικογενειών των δύο αστυνομικών δεν έχουν στεγνώσει ακόμη, οι δράστες οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη και άκουσαν την ετυμηγορία των δικαστών.

Οι λειτουργοί της Θέτιδος τους έκριναν ένοχους για τη μία από τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται, και συγκεκριμένα για τη ληστεία που διέπραξαν λίγα λεπτά νωρίτερα από το αιματηρό περιστατικό, στο Μενίδι.

Ο διαχωρισμός της πράξης της ληστείας από αυτήν της ανθρωποκτονίας είχε γίνει με πρωτοβουλία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να επισπευστούν οι διαδικασίες και να παραπεμφθούν γρηγορότερα σε δίκη οι έένοχοι, καθώς στις αρχές Νοεμβρίου έληγε το δεκαοκτάμηνο της προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων και υπήρχε κίνδυνος να αφεθούν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η οποία ανακοινώθηκε χθες, ένοχοι κρίθηκαν οι τέσσερις από τους πέντε κατηγορουμένους ενώ επιβλήθηκαν ποινές από έξι έως δεκαέξι χρόνια για το αδίκημα της ληστείας κατά συναυτουργία.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης δεκαέξι ετών τους Γιάννη Σαββίδη και Ανδρέα Ποφίδη, οι οποίοι διέπραξαν την ένοπλη ληστεία στο Μενίδι, ενώ στους Δημήτρη Σταυρόπουλο και Ανδρέα Δρακάκη, οι οποίοι όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο κρατούσαν ρόλο τσιλιαδόρου στη ληστεία, επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι ετών. Αντίθετα, αθώωσε τον πέμπτο κατηγορούμενο, Γιώργο Εμερζίδη, καθώς έκρινε ότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία στη δικογραφία που να τον ενοχοποιούν.

Η «Espresso επικοινώνησε με τον Χρήστο Σκυλογιάννη, πατέρα του άτυχου αστυνομικού που έχασε τη ζωή του στη φονική ενέδρα στου Ρέντη, ζητώντας του να σχολιάσει την απόφαση του δικαστηρίου. Με αίσθημα ανακούφισης ο χαροκαμένος πατέρας περιέγραψε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι δράστες της δολοφονίας του παιδιού του οδηγήθηκαν επιτέλους ενώπιον της Δικαιοσύνης, ωστόσο, δήλωσε πως περιμένει και το αποτέλεσμα της δίκης που θα αποφανθεί για τη δολοφονία των δύο παιδιών.

«Ηταν μια σωστή απόφαση αλλά περιμένω την άλλη δίκη που θα γίνει για την ανθρωποκτονία» τόνισε ο 48χρονος, ο οποίος στη συνέχεια δεν έκρυψε την οργή του γι’ αυτό που έκαναν οι δράστες στο παλικάρι του:

«Ελπίζω τότε να φάνε όχι δεκαέξι αλλά ογδόντα έξι χρόνια. Να πεθάνουν μέσα στη φυλακή! Πώς θα τους φαινόταν αν σκότωναν το δικό τους παιδί;» αναρωτήθηκε ο τραγικός πατέρας.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger